Diyet Çorbaları Tarifi: Kilo Vermek İçin En İyi Çorba Tarifleri

Diyet Çorba Tarifleri

Çorba, tüm sıcak yemekler içinde en hafif ve sağlıklı seçeneklerden biri olduğu için diyet programlarında sıkça yer alıyor. Kilo vermeyi kolaylaştıran ve toksinlerden arındıran diyet çorba tarifleri, ısıtıcı özelliğiyle soğuk kış günlerinde de vücut direncini artırarak hastalıklardan koruyor. Diyet çorbası tarifleri, kilo verme hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilecek harika bir başlangıçtır. Bu tariflerle hem lezzetli hem de besleyici öğünler hazırlayabilirsiniz.


1. Tavuklu Diyet Çorba Tarifi

Tavuklu diyet çorba, protein ve vitamin deposudur. Tavuk etinin besleyici özelliğiyle zenginleşen çorba, tok tutma özelliği sayesinde öğünler arasında atıştırmalık olarak da tercih edilebilir.

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 çay bardağı yağsız yoğurt
  • 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 dal dereotu
  • 2 dal taze nane
  • Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı

  1. Tavuk göğsü, pirinç, havuç, kabak, soğan ve sarımsak bir tencereye alınır. Üzerine çıkacak kadar su eklenerek haşlanır.
  2. Haşlanan tavuk göğsü ve sebzeler sudan alınıp ayrı bir kaba konur.
  3. Tavuk göğsü ve sebzeler robottan geçirilerek püre haline getirilir.
  4. Aynı suya yulaf ezmesi eklenip kaynamaya bırakılır.
  5. Kaynadıktan sonra pirinç ve daha önceden püre haline getirilen tavuk ve sebzeler eklenip 10 dakika pişirilir.
  6. Tuz, karabiber ve pul biber eklenerek ocaktan alınır.
  7. Ayrı bir kasede yoğurt, limon suyu, ince kıyılmış dereotu ve nane eklenip karıştırılır.
  8. Sıcak çorbaya yoğurtlu karışım eklenip karıştırıldıktan sonra servis edilir.

2. Mercimek Diyet Çorbası Tarifi

Mercimek çorbası, yüksek lif içeriğiyle sindirim sistemine faydalı olduğu kadar zayıflamaya yardımcı özellikte de bir diyettir.

Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 adet domates
  • Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı

  1. Kırmızı mercimek bir tencereye alınarak üzerine çıkacak kadar su eklenip haşlanır.
  2. Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğan ve rendelenmiş havuç kavrulur.
  3. Kavrulan soğan ve havucun üzerine küp küp doğranmış patates ve domates eklenir.
  4. Pişen mercimekler süzülmeden sebzelerin üzerine eklenir ve karıştırılır.
  5. Tuz, karabiber ve pul biber eklenerek birkaç dakika daha pişirilir.
  6. Pişen çorba ocaktan alınıp blendırdan geçirilerek püre haline getirilir.

3. Sebze Diyet Çorbası Tarifi

Sebze çorbası, bol lif içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olurken içeriğindeki vitamin ve minerallerle vücudun ihtiyaç duyduğu besin öğelerini karşılıyor.

Malzemeler

  • 2 dal pırasa
  • 2 dal kereviz
  • 1 adet havuç
  • 1 adet domates
  • 1 su bardağı su
  • Tuz, karabiber

Yapılışı

  1. Pırasalar, havuçlar ve kerevizler ince ince doğranıp bir tencereye alınır.
  2. Üzerine tuz ve baharatlar eklenip kavrulur.
  3. Kavrulan sebzelere su ve domates eklenerek pişirilir.
  4. Pişen çorba ocaktan alınıp blendırdan geçirilerek püre haline getirilir.

4. Brokoli Diyet Çorbası Tarifi

Brokoli yüksek lif içeriğiyle sindirim sistemini düzenlerken içeriğinde bulunan demir, kalsiyum ve vitaminlerle vücudun ihtiyaç duyduğu besin öğelerini karşılıyor.

Malzemeler

  • 5 dal brokoli
  • 2 dal taze soğan
  • 2 su bardağı su veya tavuk suyu
  • Zeytinyağı, tuz, pul biber

Yapılışı

  1. Brokolilerin sap kısımları ince ince doğranıp bir tencereye alınır. Üzerine zeytinyağı, tuz ve baharatlar eklenip kavrulur.
  2. Kavrulan brokoli saplarının üzerine su veya tavuk suyu eklenip kaynamaya bırakılır.
  3. Kaynayan suya brokoli çiçekleri ve ince kıyılmış taze soğan eklenerek pişirilir.
  4. Pişen brokoliler blendırdan geçirilerek püre haline getirilir.

5. Soya Fasulyeli Diyet Çorbası Tarifi

Soya fasulyesi yüksek protein içeriğiyle tokluk hissi oluştururken içerdiği vitamin ve minerallerle vücudun ihtiyaç duyduğu besin öğelerini karşılıyor.

Malzemeler

  • 1 su bardağı soya fasulyesi
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • Zeytinyağı, tuz, karabiber

Yapılışı

  1. Soya fasulyeleri bir gece suda bekletilip ertesi gün süzülür. Süzülen fasulyeler bir tencereye alınarak üzerini geçmeyecek kadar su eklenip haşlanır.
  2. Ayrı bir tavada küp küp doğranmış patatesler ve havuçlar kavrulur. Kavrulan sebzelere haşlanan fasulyeler de eklenip birkaç dakika daha kavrulur.
  3. Tuz ve baharatlar eklenerek ocaktan alınır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top