Diyet Kabak Yemeği Tarifi: Zeytinyağlı Kabak Yemeği Nasıl Yapılır?

Kabak mevsiminde yapılan zeytinyağlı yemeklerden biri olan diyet kabak yemeği, lezzeti ve sağlıklı içeriği ile sofraların vazgeçilmezlerinden biri haline geliyor. Zeytinyağı, soğan, domates, sarımsak ve kabaktan oluşan bu tarif, hem kolay hazırlanışı hem de hafifliği ile diyetisyenlerin tavsiye ettiği bir seçenek.

İster ana yemek ister meze olarak sunulabilen diyet kabak yemeği, 4 kişilik tarifle pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Pişirme süresi sadece 25 dakika olan bu tarif, özellikle sıcak yaz günlerinde tercih ediliyor.

Diyet Kabak Yemeği Malzemeleri

  • 1 kilo kabak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Diyet Kabak Yemeği Nasıl Yapılır?

  1. Diyet kabak yemeği yapımına kabakları soyup, iki parçaya keserek başlayalım.
  2. Bir tencereye zeytinyağını alıp, soğan ve sarımsakları ekleyerek kavuralım.
  3. Sonra kabakları ekleyip, üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ve domatesleri de ekleyerek pişirmeye bırakalım.
  4. Piştikten sonra servis tabağına alarak, isteğe bağlı yoğurtla birlikte servis edelim.

Diyet kabak yemeği tarifi, özellikle yaz aylarında taze sebzelerin bol olduğu dönemde sofralarda yer alıyor. Hafifliği sayesinde diyet yapanlar tarafından da sıkça tercih ediliyor. Bu tarif, sebzelerin sağlıklı bir şekilde tüketilmesine yardımcı olurken, lezzeti ile de damakları şenlendiriyor.

Afiyet olsun!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top