Diyet Lavaş Tarifi: Sıfır Un Ve Sıfır Yağ İle Lavaş Ekmek

Diyet lavaş tarifi ile mayalı ekmek yerine sağlıklı bir alternatif elde edeceksiniz. Yemek hazırlığı yaptığınız günlerde buzdolabınızda diyet lavaş ekmeği bulundurmayı alışkanlık haline getirin. Lavaşın hamurunu hazırlarken mayalı hamur yerine un ve yağ kullanılmadığını göreceksiniz. Tarife geçmeden önce diyet lavaşın içerdiği malzemeleri yakından tanıyalım.

Lavaş Ekmek İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu tohumu
  • 1 yemek kaşığı chia tohumu
  • Tuz, karabiber, pul biber, nane

Bu malzemeler ile sıfır un ve sıfır yağ ile diyet lavaş ekmek yapacağız. Lavaşın hamurunu hazırlarken hiç un kullanmıyoruz. Lavaş hamurunun içindeki yumurta, yoğurt ve su muhteşem bir lezzet kombinasyonu oluşturacak. Baharatları ve isteğe bağlı olarak ekleyeceğiniz farklı malzemeleri de ilave ederek damak zevkinize uygun diyet lavaş ekmek tarifini hazırlamış olacaksınız.

Diyet Lavaş Nasıl Yapılır?

Adım 1: İlk olarak derin bir kap alıp yumurtaları ve yoğurdu karıştıracağız. Yumurtaları kırdıktan sonra yoğurdu da ilave edip çatalla iyice çırpıyoruz.

Adım 2: Karıştırma kabına yoğurt ve yumurta karışımını ilave ettikten sonra su ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.

Adım 3: Karışım homojen bir hale geldikten sonra tam buğday ununu, keten tohumu, chia tohumu ve baharatları ekliyoruz. Baharatlar isteğe bağlıdır; damak zevkinize göre lavaşın içine koymak istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz.

Adım 4: Son olarak karıştırma kabındaki tüm malzemeleri spatula yardımıyla iyice karıştırıyoruz. Lavaş hamurunu yaparken bir çırpıcı veya mikser kullanmıyoruz. Bu sayede lavaşlar daha lezzetli olacak.

Diyet Lavaş Pişirme Aşamaları

Adım 5: Lavaş hamurunu iyice karıştırdıktan sonra tavayı ocağa alıp kısık ateşte ısınmaya bırakıyoruz. Tavaya yapışmayı önlemek için birkaç damla zeytinyağı damlatıyoruz.

Adım 6: Isınan tavaya büyükçe bir kepçe lavaş hamuru döküyoruz. Hamuru tavaya yaydıktan sonra altı pişene kadar bekliyoruz.

Adım 7: Pişen lavaşı ters çevirip diğer tarafını da pişiriyoruz. Aynı şekilde tüm lavaş hamurunu pişiriyoruz.

Diyet Lavaş Ekmeği Nerelerde Kullanabilirim?

Lavaş ekmeğinin çok çeşitli kullanım alanları vardır. Dürüm kebaplar, sarmalar, pizza, tortilla, nachos, taco veya quesadilla gibi Meksika mutfağından lezzetlerin yanı sıra börek ve pizzalar yapmak için de diyet lavaşı kullanabilirsiniz. İsterseniz kahvaltıda peynir çeşitleri, yeşillikler ve domatesle birlikte tüketebilirsiniz. Akşam yemeğinde mercimek köftesi, sebzeli kısır veya humusla da diyet lavaşı tüketebilirsiniz.

Diyet Lavaş Ekmeği Besin Değerleri

  • Kalori: 71 kcal
  • Karbonhidrat: 7 gram
  • Protein: 6 gram
  • Yağ: 3 gram

Diyet lavaşı hazırlarken un ve yağ kullanılmadığı için besin değerleri de oldukça düşük seviyelerde kalmaktadır. Lavaş ekmeği içerisinde bulunan tam buğday unu sayesinde lif alımınızı da artıracaktır.

Diyet Lavaş Ekmeği Tarifi Faydaları Nelerdir?

  • Lif kaynağıdır, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
  • Kalsiyum kaynağıdır, kemik sağlığını destekler.
  • B12 vitamini açısından zengindir; demir eksikliğine bağlı anemiyi önlemeye yardımcı olabilir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top