Diyet Tatlı Tarifleri: Kolay ve Pratik 10 Lezzetli Tarif

Çikolatalı, meyveli, sütlü veya dondurmalı… tatlılar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Ancak, sağlıklı beslenme hedefleri koyduğumuzda genellikle tatlıları listenin dışına çıkarıyoruz. Bu yazımızda sağlıklı beslenmeyi tatlısız bırakmamak için birbirinden lezzetli diyet tatlı tarifleri ile karşınızdayız.

Tatlı isteğinizi bastıracak, düşük kalorili ve sağlıklı diyet tatlı tarifleri ile hem damak tadınıza hitap edecek hem de fit kalmanıza yardımcı olacak lezzetler hazırlayabilirsiniz. Şeker ilavesiz, glutensiz, vegan veya laktozsuz birçok farklı beslenme tarzına uygun tarifleri sizler için derledik. Hadi gelin birlikte bu tariflere göz atalım!

Diyet Tatlı Tarifleri Listesi

1. Şekersiz Muzlu Puding

Fırın kullanmadan yapabileceğiniz pratik ve sağlıklı bir tatlı olan şekersiz muzlu puding tarifini sizler için hazırladık.

Malzemeler:

  • Muz 3 adet
  • Süt 2 su bardağı
  • Nişasta 2 yemek kaşığı
  • Kakao 2 yemek kaşığı
  • Süt tozu 2 yemek kaşığı
  • Vanilya 1 paket
  • Hindistan cevizi 1 yemek kaşığı

Yapılışı:

  1. Muzları püre haline getirin.
  2. Bir tencereye süt, nişasta, kakao, süt tozu ve vanilyayı ekleyip muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
  3. Pişen muhallebiye püre haline getirdiğiniz muzları ve hindistan cevizini ekleyip karıştırın.
  4. Kaselere alıp buzdolabında soğumaya bırakın. Dilediğiniz gibi süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz.

2. Çikolatalı Avokado Mousse

Avokadonun yoğun besleyici içeriği ile birleştirerek yaptığımız çikolatalı avokado mousse, hem sağlıklı hem de lezzetli bir tatlı.

Malzemeler:

  • Olgun avokado 2 adet
  • Süt (veya badem sütü) 120 ml
  • Kakao 4 yemek kaşığı
  • Yerli bal (veya akçaağaç şurubu) 4 yemek kaşığı
  • Vanilya özü 1 tatlı kaşığı
  • Tuz bir tutam

Yapılışı:

  1. Avokadoların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın.
  2. Blendırda avokadoları süt, kakao, bal, vanilya ve tuz ile pürüzsüz hale gelene dek karıştırın.
  3. Hazırladığınız karışımı kaselere alıp buzdolabında en az yarım saat bekletin.
  4. Dilediğiniz gibi süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz.

3. Fit Yulaflı Dondurma

Yaz aylarının vazgeçilmezi dondurmadan vazgeçemeyenlere sağlıklı bir alternatif olan fit yulaflı dondurma tarifi ile sıcak günlerin tadını çıkarın!

Malzemeler:

  • Süt (veya badem sütü) 3 su bardağı
  • Yulaf ezmesi 2 su bardağı
  • Muz (veya başka meyve) 1 adet
  • Kakao 1 yemek kaşığı

Yapılışı:

  1. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp dondurma kalıplarına dökün.
  2. Buzluğa koyup en az beş saat bekletin. Dondurmalar donduktan sonra kalıplardan çıkarıp afiyetle yiyebilirsiniz.

4. Vegan Çikolata Parçalı Kurabiye

Klasik kurabiyelerden farksız ama içeriğiyle oldukça sağlıklı olan vegan çikolata parçalı kurabiye tarifini denemek için sabırsızlanacaksınız.

Malzemeler:

  • Badem unu (veya un) 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı
  • Yulaf ezmesi 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı
  • Pekmez (veya bal) 3 yemek kaşığı + 1 yemek kaşığı soğuk su
  • Süt (veya badem sütü) yarım çay bardağı + yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Kakao tozu (veya bitter çikolata) yarım su bardağı + yarım su bardağı çikolata parçaları (veya damla çikolata) yarım su bardağı + yarım paket kabartma tozu + bir tutam tuz

Yapılışı:

  1. Tüm malzemeleri derin bir kapta yoğurun.
  2. Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar koparıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  3. Önlceden ısıtılmış fırında180 derecede15-20 dakika pişirin. Fırından çıkan kurabiyeleri soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

5. Muzlu Yulaflı Muffin

Kahvaltılarınızı renklendirecek veya çay saatlerinizi şenlendirecek hafif ve sağlıklı bir tarif olan muzlu yulaflı muffin tarifini hemen deneyin!

Malzemeler:

  • Muz (veya başka meyve) 2 adet
  • Süt (veya badem sütü) yarım su bardağı + yarım çay bardağı sıvı yağ (veya hindistan cevizi yağı) yarım paket kabartma tozu + bir tutam tuz

Yapılışı:

  1. Muzları ezip üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  2. Ayrı bir kapta yulaf, kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırın. Üzerine mokka veya espresso ekleyip karıştırın. (isteğe bağlı) Son olarak yulaf karışımını da ilave edip karıştırın.
  3. Muffin kalıplarını yağlayıp üzerine harcı paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırında180 derecede15-20 dakika pişirin. Fırından çıkan muffinleri soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

6. Şekersiz Çilek Reçeli

Kahvaltılarınızda, tatlılarınızda veya atıştırmalıklarınızda kullanabileceğiniz şekersiz çilek reçeli tarifini hemen deneyin!

Malzemeler:

  • Çilek (veya başka meyve) yarım kg -800 gr (isterseniz dondurulmuş da kullanabilirsiniz.)
  • Sıcak su (isterseniz hindistancevizi suyu da olabilir.) yarım su bardağı + yarım limonun suyu + yerel bal (veya akçaağaç şurubu)

Yapılışı:

  1. Tüm malzemeleri bir tencereye alıp kaynatmaya başlayın.
  2. Koyulaşana dek kaynatıp ocaktan alın. Buzdolabında soğumaya bırakın. Kavanozlara aktararak buzdolabında saklayın.

7. Fit Haşhaşlı Revani

Muhteşem aroması ile damaklarınızı şenlendirecek fit haşhaşlı revani tarifini çok seveceksiniz!

Malzemeler:

  • Süt (veya badem sütü) yarım litre + yulaf unu (veya un) yarım su bardağı + irmik yarım su bardağı + haşhaş tohumu (veya susam) yarım su bardağı + vegan yoğurt (veya normal yoğurt) yarım su bardağı + hindistancevizi yağı (veya normal yağ) yarım çay bardağı kabartma tozu + vanilya + limon kabuğu rendesi + bir tutam tuz

Yapılışı:

  1. Tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırıp yağlanmış fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış fırında180 derecede35-40 dakika pişirin. Revani pişerken şerbeti için tüm malzemeleri bir tencerede kaynatıp ocaktan alın.

Pişen revaninin üzerine sıcak şerbeti döküp en az iki saat bekletin. Üzerini hindistancevizi veya fındık ile süsleyip dilimleyerek servis edebilirsiniz.

  1. Diyet Tatlı Tarifleri: Kolay ve Pratik Lezzetler – Ramazan Sofraları

8. Akçaağaç Şuruplu Pankekler

Pankekler kahvaltılarınızda veya brunchlarınızda vazgeçilmezlerin başında geliyor! Akçaağaç şuruplu pankekler hem pratik hem de çok lezzetlidir!

Malzemeler:

  • Muz (veya başka meyve) 1 adet + yumurta (veya chia yumurtası) yarım adet + süt (veya badem sütü) yarım su bardağı + yulaf unu (veya un) yarım su bardağı + kabartma tozu + bir tutam tarçın + bir tutam tuz

Yapılışı:

  1. Tüm malzemeleri bir kapta pürüzsüz hale gelene dek karıştırın.

Teflon tavayı ocağa alıp iyice kızdırdıktan sonra yağlayıp hazırladığınız pankek hamurunu tavaya dökün. Her iki tarafını da iyice pişirip ocaktan alın.
Pankekleri servis tabağına alıp üzerini şurupla süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz.

9. Chia Tohumlu Puding

Pek çok faydası ile son zamanların gözde süper gıda chia tohumu ile hazırladığımız chia tohumlu puding tarifini çok seveceksiniz!

Malzemeler:

  • Süt (veya badem sütü) yarım litre + chia tohumu (veya keten tohumu) yarım su bardağı + yerel bal (veya akçaağaç şurubu) iki yemek kaşığı + vanilya özütü bir çay kaşığı + kakaolu meyveli granola bir paket (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Tüm malzemeleri derin bir kapta iyice karıştırıp buzdolabına kaldırın ve en az dört saat bekletin.

Puding kıvamına gelen karışımı kaselere alıp üstlerini dilediğiniz gibi süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz.

10. Fit Çikolatalı Brownie

Kahvaltılarınızda veya çay saatlerinizde harika bir lezzet olacak fit çikolatalı brownie tarifini hemen deneyin!

Malzemeler:

  • Muz (veya başka meyve) 2 adet + yumurta (veya chia yumurtası) iki adet + yerel bal (veya akçaağaç şurubu) üç yemek kaşığı + un altı yemek kaşığı + kakaolu meyveli granola dört yemek kaşığı + kakao tozu üç yemek kaşığı + ceviz (veya fındık) yarım su bardağı + kabartma tozu bir paket + vanilya özütü bir çay kaşığı + tuz bir tutam

Yapılışı:

  1. Tüm malzemeleri derin bir kapta iyice karıştırın.

(isteğe bağlı; üzerine eritilmiş bitter çikolatayı ekleyebilirsiniz.)
Karışımı yağlanmış fırın kabına döküp önceden ısıtılmış fırında175 derecede25-30 dakika pişirin.

  1. Diyet Tatlı Tarifleri: Kolay ve Pratik Lezzetler – Ramazan Sofraları

Diyet Tatlı Tarifleri Nasıl Yapılır?

Diyet Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

Diyet reçel tarifimiz için öncelikle taze veya dondurulmuş çileği güzelce yıkayıp temizleyelim ve küçük parçalara keselim. Ardından tüm malzemeyi tencereye alalım ve kaynatmaya başlayalım.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık olarak yirmi dakika kadar pişirip ocaktan alalım. Kavanoza doldurduktan sonra serin yerde veya buzdolabında muhafaza edebiliriz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top