Diyetteyken Kilo Aldırmayan Hafif Tatlı Tarifleri

Hafif tatlılar, diyet sırasında tatlı isteğinizi bastırmak ve tatlı bir şeyler atıştırmak için harika bir seçenektir. Hem lezzetli hem de düşük kalorili olan bu tarifler, sağlıklı malzemelerle yapılır ve diyetinizi bozmaz. İşte kolay ve pratik hafif tatlı tarifleri:

1. Yoğurtlu Kakaolu Puding

Malzemeler:
    – 2 su bardağı süt
    – 1 su bardağı yoğurt
    – 3 yemek kaşığı kakao
    – 3 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu
    – 1 paket vanilin
    – 1 paket toz jelatin

Hazırlanışı:
1. Sütü bir tencereye alın ve jelatini ekleyip karıştırın.
2. Kısık ateşte 5 dakika bekletin.
3. Kakao, bal, yoğurt ve vanilini ekleyip karıştırın.
4. Karışımı kaselere dökün ve buzdolabında 2 saat bekletin.

2. Fırında Yoğurt Tatlısı

Malzemeler:
    – 5 su bardağı yoğurt
    – 5 yumurta
    – 2 su bardağı yulaf unu
    – 1 paket kabartma tozu
    – Yarım su bardağı bal veya akçaağaç şurubu

Hazırlanışı:
1. Yumurta ve yoğurdu çırpın.
2. Bal ve yulaf ununu ekleyip karıştırın.
3. Kabartma tozu ekleyip tekrar karıştırın.
4. Karışımı fırın tepsisine dökün ve 180 derecede pişirin.

3. Muhallebi

Malzemeler:
    – 1 litre süt
    – 5 yemek kaşığı pirinç unu
    – 5 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu
    – 1 paket vanilin
    – Yarım su bardağı hindistan cevizi

Hazırlanışı:
1. Pirinç unu, bal, vanilin ve yarım su bardağı sütü bir tencerede karıştırın.
2. Kalan sütü ekleyin ve kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
3. Karışımı kaselere dökün ve üzerine hindistan cevizi serpin.

4. Fırında Elmalı Tarif

Malzemeler:
    – 4 adet elma
    – 1 paket vanilin
    – Tarçın

Hazırlanışı:
1. Elmaları dilimleyin ve çekirdeklerini çıkarın.
2. Elmaları fırın tepsisine dizin ve üzerine tarçın ve vanilini serpin.
3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

5. Muzlu Puding

Malzemeler:
    – 3 su bardağı süt
    – 3 yemek kaşığı pirinç unu
    – 1 paket vanilin
    – 3 muz

Hazırlanışı:
1. Sütü bir tencerede kaynamaya bırakın.
2. Pirinç ununu ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
3. Vanilini ekleyip karıştırmaya devam edin.
4. Puding kaselerine dilimlenmiş muzları dizip üzerine muhallebiyi dökün ve buzdolabında bekletin.

6. Şeftalili Parfe

Malzemeler:
    – 4 adet şeftali
    – 1 litre süt
    – 5 yemek kaşığı yulaf unu
    – Yarım çay bardağı bal veya akçaağaç şurubu

Hazırlanışı:
1. Şeftalileri küp küp doğrayın ve süzgece koyun.
2. Sütü bir tencereye alın ve yulaf ununu ekleyip karıştırın.
3. Balı ekleyip muhallebiyi pişirin.
4. Hazırladığınız muhallebiyi kaselere paylaştırın ve üzerine şeftali parçalarını ekleyin.

7. Çikolatalı Fındıklı Barlar

Malzemeler:
    – 1 su bardağı yulaf ezmesi
    – Yarım su bardağı fındık ezmesi
    – Yarım su bardağı fındık veya ceviz içi
    – Yarım su bardağı bitter çikolata

Hazırlanışı:
1. Yulaf ezmesi, fındık ezmesi, fındık veya ceviz içini bir kaba alın ve iyice karıştırın.
2. Karışımı kare bir borcama yayın ve buzdolabında bekletin.
3. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip barların üzerine dökün ve tekrar buzdolabında bekletin.

8. Chia Tohumlu Puding

Malzemeler:
    – 3 yemek kaşığı chia tohumu
    – 1 su bardağı süt
    – Yarım muz veya mevsim meyveleri

Hazırlanışı:
1. Sütü bir kaba alın ve chia tohumlarını ekleyip karıştırın.
2. Karışımı buzdolabında en az 4 saat bekletin.
3. Meyveleri küçük parçalar halinde doğrayıp pudingin üzerine ekleyin.

9. Aşure

Malzemeler:
    – 1 su bardağı aşurelik buğday
    – 1 su bardağı nohut
    – 1 su bardağı kuru üzüm
    – 6 adet kuru kayısı
    – 6 adet kuru erik
    – 6 adet kuru incir
    – 6 adet karanfil
    – Yarım çay bardağı nar taneleri
    – Yarım çay bardağı gül suyu
    – Yarım çay bardağı kuş üzümü

Hazırlanışı:
1. Buğdayı akşamdan suda bekletin, nohutları da haşlayıp süzün.
2. Kuru kayısı, erik, incir ve üzümleri sıcak suda bekletin.
3. Bir tencereye buğdayı, nohutu, kuru üzümleri ve suyunu koyup kaynatın.
4. Diğer kuru meyveleri de küçük parçalar halinde doğrayıp kaynamakta olan karışıma ekleyin.
5. Karışımı kısık ateşte pişirmeye devam edin.
6. Aşure kıvamına geldiğinde nar taneleri, gül suyu, kuş üzümü ve karanfilleri ekleyip karıştırın.

10. Hindistan Cevizli Toplar

Malzemeler:
      – 1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
      – Yarım su bardağı süt veya krema
      – 12 adet kuru hurma (iri çekirdekli)
      – Yarım çay kaşığı vanilin
Püf Noktası:Topları yuvarlamadan önce elinizi hindistan cevizine bularsanız daha kolay şekil alır.

Hazırlanışı:
Tahini şekerleştirilmeyen hurma kullanarak bulabilirsiniz.

  1. Kuru hurmaları sıcak suda bekletin, fazla yumuşarsa suyunu süzün.
  2. Kuru hurma haricindeki tüm malzemeleri mutfak robotunda pürüzsüz hale gelene kadar çekin.
  3. Kuru hurmayı da ekleyip biraz daha çekin.
  4. Elde ettiğiniz harcı yaklaşık 20 adet top olacak şekilde yuvarlayın.
  5. Sırasıyla hindistan cevizine bulayın ve streç filme sarıp buzdolabında dinlendirin.
  6. henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.
    henüz hiç yorum yapılmamış.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top