Kestane Diyet Listesinde Yer Alır Mı?

Kestane diyette yenir mi?

Bu sorunun cevabı kestanenin kalori değerine bağlı olarak kişiye özeldir. Her besin maddesi gibi kestanenin de diyette tüketilmesi mümkündür, bu besin maddesinin miktarı ve besin değerinin ne olduğu önemli bir ayrıntıdır.

Yüksek kaloriye sahip besinleri diyet listenize eklerken miktarlarına ve öğünlerinize dikkat ederek kilo vermeniz mümkündür. Diyetisyen kontrolünde hazırlanan diyet listelerinde yer alan yüksek kalorili besinlerin porsiyon kontrolü sağlanarak tüketilmesi sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olur.

Kestane kalori değeri nedir?

100 gram pişirilmiş kestane yaklaşık 131 kalori değerindedir. Eğer bu miktar çiğ kestane ise 100 gramda yaklaşık 215 kalori değerine sahiptir.

Kestane diyette kilo aldırır mı?

Yüksek karbonhidrat ve şeker içeriği ile kestane kilo aldırma potansiyeline sahip bir besindir. Bu nedenle diyetisyen kontrolünde hazırlanan diyet listelerinde yer verilmesi önerilen bir besin maddesidir.

Kestane nasıl tüketilir?

Diyette kestane yenir mi sorusunu yanıtladığımızda kestane pişirilip tüketilebilen bir besin maddesidir diyebiliriz. Pişirilmeden de tüketilen kestanenin ıslatılarak yenmesi de önerilmektedir.

Hazır paketli kestaneler yerine taze kestaneleri tercihen pişirerek diyet listenizde yer verebilirsiniz. Kış mevsiminde rahatlıkla bulabileceğiniz bu besin maddesi atıştırmalık olarak da tercih edilebilir.

Kestane çiğ yenir mi?

Çiğ kestane sert ve acı olduğu için yenmez. Bütün besin maddelerinde olduğu gibi her besinin tüketim şekli farklıdır. Çiğ kestaneyi ıslatıp yiyebilirsiniz.

Kestane neye iyi gelir?

Pişirilip yenilen kestanenin besin değeri çok yüksek olduğundan pek çok faydası bulunmaktadır. Öncelikle yüksek antioksidan içeriği sayesinde bedeni zararlı toksinlerden arındırmaya yardımcı olur. Yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenler ve kabızlık sorununu gidermeye yardımcı olur. Kestanenin diyetlerde yer almasının bir diğer sebebi de içerdiği omega 3 ve omega 6 yağ asitleridir, bu yağlar vücudun ihtiyaç duyduğu esansiyel yağ asitlerini sağlar.

Kestane saklama koşulları nelerdir?

Marketlerden aldığınız pakeli kestanelerin saklama koşullarını kutusunda bulabilirsiniz. Eğer kutu üzerinde saklama koşulları belirtilmemişse bu besin maddesini açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza etmenizde fayda var.

Eğer taze kestaneden almışsanız bu besini iyi bir şekilde saklamanız gerekmektedir. Taze kestanelerin içinde küf oluşumunu engellemek için bu besin maddesini serin ve nemsiz ortamlarda saklamalısınız. Eğer uzun süre saklamak istiyorsanız -18 derecede dondurmanız önerilmektedir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top