Kilo Verirken Keyifle Tüketebileceğiniz Diyet Tavuk Tarifleri

Beslenme alışkanlıklarınızda ufak değişiklikler yaparak fazla kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız, et tüketiminizi tavuk eti ile destekleyebilirsiniz. Tavuk eti, düşük kalori ve yüksek protein oranıyla diyet listelerinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Sizler için hem pratik hem de lezzetli diyet tavuk tariflerini derledik. Hadi gelin birlikte bu tariflere göz atalım!

1. Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi

Yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan sebzeleri tavuk etiyle birleştirerek fırında pişirebilirsiniz. Fırında sebzeli tavuk tarifi, hem pratik hem de oldukça lezzetlidir.

Malzemeler:

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 4-5 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Biberiye

Hazırlık Aşaması:

  1. Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın.
  2. Havuçları halka halka, patatesleri ise küp küp doğrayın.
  3. Kabakları yarım ay şeklinde, soğanları ise dört parçaya bölün.
  4. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
  5. Sarımsakların kabuklarını soyun ve bütün bırakın.

Yapılışı:

  1. Bütün sebzeleri derin bir kaseye alın.
  2. Tavuk göğsünü de kaseye ilave edin.
  3. Üzerine tuz, baharatlar ve zeytinyağını ekleyip güzelce harmanlayın.
  4. İçine kekik, pul biber, biberiye ve sıvı yağı ekleyip güzelce harmanlayın.
  5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sebzeli tavuk karışımını yerleştirin.
  6. Sebzelerin üzerine domatesleri de ilave edip karıştırın.
  7. Önlceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

2. Tavuk Göğsü Sarması Tarifi

Tavuk göğsü sarması, diyetlerde protein alımını desteklemek için harika bir seçenektir. Bu tarif, aynı zamanda düşük kalorili ve besleyici bir öğün sunar.

Malzemeler:

  • 500 gram tavuk göğsü fileto
  • 100 gram lor peyniri
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet yeşil biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber

Hazırlık Aşaması:

  1. Kuru soğanı yemeklik, biberleri ve havucu ise jülyen doğrayın.

Yapılışı:

  1. Bir tavaya zeytinyağını ekleyip havuç ve soğanı ilave edip kavurun.
  2. Biberleri de ekleyip sotelemeye devam edin.
  3. Üzerine lor peyniri, cevizi ve baharatları ekleyip karıştırın.
  4. Tavuk göğüslerini yassı şekilde açıp içerisine harcı paylaştırın.
  5. Sardığınız tavuk göğüslerini yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
  6. Üzerine tuz ve baharatları serpip yağ gezdirin.
  7. Önlceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirin.

3. Tavuk Şiş Tarifi

Tavuk şiş, diyet dönemlerinde tercih edebileceğiniz pratik ve lezzetli bir yemektir. Tavuk göğsünün marinasyonuyla daha da lezzetlenen bu tarif, aynı zamanda protein açısından zengindir.

Malzemeler:

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça (domates-biber)
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik

Hazırlık Aşaması:

  1. Tavuk göğüslerini kuşbaşı doğrayın.
  2. Sıvı yağ dışında tüm malzemeleri derin bir kaseye alıp güzelce karıştırın.

Yapılışı:

  1. Tavukları yoğurtlu karışıma ilave edip güzelce harmanlayın.
  2. Kaseyi üzerini kapatıp buzdolabında en az iki saat marine olmaya bırakın.
  3. Soslu tavukleri şişe geçirin. (Şişler ahşapsa önceden suya bekletin.)
  4. Tavada kalan sosu da şişlerin üzerine gezdirin.
  5. Sıcak tavaya yerleştirip arkalı önlü pişirin.

4. Zeytinyağlı Tavuk Tarifi

Zeytinyağlı tavuk, hafifliği ve lezzetiyle diyet dönemlerinizde sıkça tercih edebileceğiniz bir yemektir. Tavuk göğsinin zeytinyağı ve sebzelerle birlikte pişirilmesi sayesinde sağlıklı bir protein kaynağı sunar.

Malzemeler:

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su veya et suyu
  • Tuz, karabiber

Hazırlık Aşaması:

  1. Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın.

Yapılışı:

  1. Zeytinyağını tencereye alıp kuşbaşı tavukleri ekleyin.
  2. Tavukler suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  3. Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
  4. Suyunu ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.

5. Tavuklu Karnabahar Salatası Tarifi

Karnabahar, düşük kalorisi ve yüksek lif içeriği ile diyet listelerinin vazgeçilmezlerinden biridir. Tavuk eti ile birleştiğinde hem doyurucu hem de lezzet dolu bir salata ortaya çıkar.

Malzemeler:

  • 250 gram karnabahar (küçük parçalara ayrılmış)
  • 250 gram haşlanmış tavuk göğsü (didiklenmiş)
  • 6 yemek kaşığı yoğurt (süzme yoğurt) veya light mayonez
  • Tuz, karabiber, pul biber

Hazırlık Aşaması:

  1. Karnabaharları haşlayın.

Yapılışı:

  1. Karnabaharları süzgeçe alıp soğumaya bırakın.
  2. Bütün malzemeleri derin bir kaseye alıp güzelce karıştırın.

Afiyet Olsun!

Diyet sürecinizi keyiflendirmek için bu nefis diyet tavuk tariflerini mutlaka deneyin! Bu tarifler sayesinde hem sağlıklı beslenebilir hem de lezzetten ödün vermeden kilo verebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top