Pratik Diyet Tarifleri
Şimdi sizlere pratik diyet yemekleri tarifleri vereceğiz. Bu tarifler, sağlıklı beslenmeyi kolaylaştıracak şekilde hızlı ve pratik bir şekilde hazırlanabilir. İşte, diyet yapanların sevebileceği pratik tarifler:
Pratik Kahvaltılık Diyet Tarifleri
Pratik Kıymalı Yumurta Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı kıyma
- 1 dal yeşil soğan
- 1 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Kıymayı tavada kavurun, tuz ve baharatları ekleyin.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritin, yumurtaları kırıp pişirin.
- Servis tabağına yumurtayı, üzerine kıymayı ve maydanoz ile yeşil soğanı ekleyin.
Peynirli Yumurta Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 100 gram beyaz peynir
- Tuz
- Siyah zeytin
- Yeşil soğan
Yapılışı:
- Peynirleri bir tavada eritin.
- Ayrı bir tavada yumurtaları pişirin, servis tabağına alın.
- Peynirleri yumurtaların üzerine ekleyin.
Omlet Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- Tereyağı veya zeytinyağı
- Tuz
- Kekik
Yapılışı:
- Tereyağını veya zeytinyağını tavada eritin.
- Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın, tuz ve baharat ekleyin.
- Tavaya döküp omlet şeklinde pişirin.
Diyet Salata Tarifleri
Kinoalı Kış Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kinoayı süzülmüş nohutla birlikte haşlayın.
- 1 adet rendelenmiş havuç, 1 dal maydanoz, roka, karışık salata, turp, zeytin ve limon suyu ekleyin.
Kıymalı Çerkez Tavuğu Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram haşlanmış tavuk butu
- 3 su bardağı yoğurt
- 3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sirke
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Siyah zeytin
- 2-3 dal maydanoz
Yapılışı:
- Tavuğu didikleyin. Yoğurt, sirke, sarımsak ve tuzu karıştırın.
- Sos tavasında zeytinyağını kızdırıp tuzlu kıymayı kavurun.
- Maydanozu doğrayıp karıştırın, servis tabağına alın.
Şakşuka Tarifi
Malzemeler:
- 5 adet patlıcan (kabağı dilediğiniz miktarda kullanabilirsiniz)
- 1 adet kapya biber (veya normal biber)
- 1 adet soğan (veya kuru soğan)
- 2 diş sarımsak (veya yok)
- 1 yemek kaşığı domates salçası (veya domates)
- Tuz, pul biber, karabiber, kimyon ve zerdeçal (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekletin.
- Sarımsak ve soğanları doğrayın, biberleri de küp küp doğrayın.
- Tavaya sıvı yağ koyup soğanları ve salçayı kavurun, tuz ve baharatları ekleyin.
- Suyunu süzüp patlıcanları ekleyin, yumuşayana kadar kavurun.
- Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Servis tabağına alın.
Diyet Sebze Tarifleri
Karnabahar Mücveri Tarifi
Malzemeler:
- Karnabahar (kullanacağınız kadar), yumurta, un, tuz, beyaz peynir ve maydanoz
Yapılışı:
- Karnabaharları haşlayın, süzün ve ezin. Yumurtaları ekleyin.
- Peynirleri ufalayın, un ve tuzu ekleyip karıştırın. Tavada kızdırdığınız yağda her iki tarafını kızartın.
Ispanak Mücver Tarifi
Malzemeler:
- Ispanak (kullanacağınız kadar), yumurta, un, tuz ve beyaz peynir
Yapılışı:
- Ispanakları doğrayıp tuzlu suda bekletin. Yumurtaları ekleyin. Peynirleri ufalayın, un ve tuzu ekleyip karıştırın.
h4 id=”tarife” style=”text-align: justify;”>Börek Mücveri Tarifi
- Malzemeler:
- Börek yaprakları (kullanacağınız kadar), yumurta, un, beyaz peynir ve maydanoz
h4 style=”text-align: justify;”>Yapılışı:
h4 style=”text-align: justify;”>–
h4 style=”text-align: justify;”>–
h4 style=”text-align: justify;”>–
h4 style=”text-align: justify;”>–
h4 style=”text-align: justify;”>–
h4 style=”text-align: justify;”>–
h4 id=”tarife” style=”text-align: justify;”>Pırasa Mücver Tarifi
- Malzemeler:
- Pırasa (kullanacağınız kadar), yumurta, un ve beyaz peynir
h4 style=”text-align: justify;”>Yapılışı:
h4 style=”text-align: justify;”>–
h4 style=”text-align: justify;”>–
h4 id=”tarife” style=”text-align: justify;”>Karnabahar Kısırı Tarifi
- Malzemeler:
- Karnabahar (kullanacağınız kadar), yarım çay bardağı nar ekşisi, yarım çay bardağı zeytinyağı, tuz, pul biber, karabiber ve kimyon
h4 style=”text-align: justify;”>Yapılışı:
h4 style=”text-align: justify;”>–
h4 id=”tarife” style=”text-align: justify;”>Brokoli Kısırı Tarifi
- Malzemeler:
- Brokoli (kullanacağınız kadar), yarım çay bardağı nar ekşisi, yarım çay bardağı zeytinyağı, tuz, pul biber, karabiber ve kimyon
h4 style=”text-align: justify;”>Yapılışı:
h4 id=”tarife” style=”text-align: justify;”>Karnabahar Kısırı Tarifi
- Malzemeler:
- Karnabahar (kullanacağınız kadar), yarım çay bardağı nar ekşisi, yarım çay bardağı zeytinyağı, tuz, pul biber, karabiber ve kimyon
h4 style=”text-align: justify;”>–
h3 id=”birinci-ana-yemekler” style=”text-align: justify;”>Diyet Ana Yemek Tarifleri
h3 id=”birinci-ana-yemekler-1″ style=”text-align: justify;”>–
h3 id=”birinci-ana-yemekler-2″ style=”text-align: justify;”>–
h3 id=”birinci-ana-yemekler-3″ style=”text-align: justify;”>–
h3 id=”birinci-ana-yemekler-4″ style=”text-align: justify;”>–
h3 id=”birinci-ana-yemekler-5″ style=”text-align: justify;”>–
h3 id=”birinci-ana-yemekler-6″ style=”text-align: justify;”>–
h3 id=”birinci-ana-yemekler-7″ style=”text-align: justify;”>–
h3 id=”birinci-ana-yemekler-8″ style=”text-align: justify;”>–
h3 id=”birinci-ana-yemekler-9″ style=”text-align: justify;”>–
h3 id=”birinci-ana-yemekler-10″ style=”text-align: justify;”>–
h3 id=”birinci-ana-yemekler-11″ style=”text-align: justify;”>–
h3 id=”birinci-ana-yemekler-12″ style=”text-align: justify;”>–
h3 id=”birinci-ana-yemekler-13″ style=”text-align: justify;”>–
h3 id=”birinci-ana-yemekler-14″ style=”text-align: justify;”>–
h3 id=”birinci-ana-yemekler-15″ style=”text-align: justify;”>–
h3 id=”birinci-ana-yemekler-16″ style=”text-align: justify;”>–
h3 id=”birinci-ana-yemekler-17″ style=”text-align: justify;”>–
h3 id=”birinci-ana-yemekler-18″ style=”text-align: justify;”>–
h3 id=”birinci-ana-yemekler-19″ style=”text-align: justify;”>–
h3 id=”birinci-ana-yemekler-20″ style=”text-align: justify;”>–
h3 id=”birinci-ana-yemekler-21″ style=”text-align: justify;”>–
h3 id=”birinci-ana-yemekler-22″ style=”text-align: justify;”>–
h3 id=”birinci-ana-yemekler-23″ style=”text-align: justify;”>
h4 id=”tarife” style=”text-align: justify;”>
h5 id=”tarife” style=”text-align: justify;”>Nohut Yemeği için malzemelerimiz; nohut, soğan, domates salçası ya da domates püresi, nohut pişmeyecekse de pirinç. Eklemek isterseniz havuç da kullanabilirsiniz.
h5 id=”tarife” style=”color:#000000;”>Nohut yemeği için malzemeleri kısaca sıraladık. Salça yerine domates püresi kullanabilirsiniz.
h5 id=”tarife”>Domates püresi yerine salça kullanmanızda da hiçbir sakınca yoktur.
h5 id=”tarife”>Baharat olarak ise pul biber ve kimyon yeterlidir.
h5 id=”tarife”>İsteğe bağlı olarak defne yaprağı da kullanabilirsiniz.
h5 id=”tarife”>Ayrıca damak tadınıza göre nohut yemeğine et de ekleyebilirsiniz.
h5 id=”tarife”>Ancak diyet için yapıyorsanız et koymamanızda fayda vardır.
h6 id=”tarife”>
h5 id=”tarife”>Diyet Nohut Yemeği yaparken nohutun haşlanmış ya da pişirilmiş olması gerekir.
h5 id=”tarife”>Yani nohutu akşamdan suya koymuş olmalısınız ya da düdüklü tencerede pişirmelisiniz.
h6 id=”tarife”>
h5 id=”tarife”>