Yağ Yakıcı Diyet Salata Tarifleri

Yağ Yakıcı Diyet Salata Tarifleri

Detoks diyeti ya da yağ yakıcı diyetler son zamanların en popüler diyetleri arasında yer alıyor. Bu diyetleri uygularken dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de tariflerin ne kadar sağlıklı olduğu. Özellikle salatalarınızın içinde kullanacağınız malzemelere dikkat etmeli, size kilo verdiren değil aksine kilo aldıran yiyeceklerden uzak durmalısınız. Yani yağ yakıcı salata tarifleri bu süreçte işinizi çok kolaylaştıracak!

Hızlıca kilo vermek istiyorsanız ve aynı zamanda sağlığınıza da dikkat ediyorsanız bu tarifleri tam size göre! Bu tarifler ile hem kendinizi tok hissedecek hem de vücudunuzun ihtiyaç duyduğu besin değerlerini karşılayabileceksiniz.

Yağ yakıcı diyet salata tarifleri içinde kullanacağınız sebzeler, meyveler ve baharatlar sayesinde vücudunuz detoks etkisi yaşayacak. Kilo vermenizi sağlayacak bu salataları gün içinde atıştırmalık olarak ya da öğle ya da akşam yemeği olarak tüketebilirsiniz. İşte bu salatalardan bazıları:

Yeşil Elma Salatası Tarifi

Malzemeler:

  • 3 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 adet yeşil elma
  • 100 gram beyaz peynir
  • 6 dal taze soğan
  • 2 dal maydanoz
  • 3 dal nane
  • 6 dal roka
  • 4 dal marul
  • 2 yemek kaşığı fındık

Yapılışı:

  1. Tüm yeşillikleri yıkayıp ince ince doğrayın.
  2. Peynir ve elmayı küp küp doğrayın.
  3. Bütün malzemeleri karıştırıp üzerine yağ ve limon suyu gezdirin.

Kinoalı Yeşil Mercimek Salatası Tarifi

Malzemeler:

  • Yarım su bardağı kinoa
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 adet haşlanmış havuç
  • 8-10 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon
  • Tuz

Yapılışı:

  1. Kinoayı bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.
  2. Tuz ekleyip haşlayın. (5-7 dakika)
  3. Süzüp soğuk suya tutun.
  4. Maydanozları ince ince doğrayın.
  5. Mercimeği ve havucu da ekleyip karıştırın.
  6. Tuz, nar ekşisi, limon ve yağı ilave edip karıştırın.

Tahıllı Salata Tarifi

Malzemeler:

  • Yarım su bardağı kinoa
  • Yarım su bardağı bulgur
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • 8 dal maydanoz
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet salatalık
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, pul biber, kimyon, karabiber, sumak, tarçın, kuru soğan, nane, dereotu, taze soğan, limon

Yapılışı:

  1. Tahılları ayrı ayrı haşlayıp süzün.
  2. Biber ve salatalığı küp küp doğrayın.
  3. Bütün yeşillikleri ince ince doğrayıp nohut ve tahıllarla karıştırın.
  4. Limon ve yağ gezdirip baharatları ilave edin.

Sebzeli Tahıllı Salata Tarifi

Malzemeler:

  • 2 su bardağı pişmiş bulgur
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 8 dal maydanoz
  • Taze soğan
  • Sıvı yağ, limon, nar ekşisi, tuz, pul biber, kimyon, karabiber, sumak, kuru soğan, nane, dereotu, marul, roka, lavanta dalları (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Sebzeleri küp küp doğrayın.
  2. Bütün yeşillikleri ince ince doğrayın.
  3. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp servis tabağına alın.

Pirinç Salatası Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet domates
  • 2 adet salatalık turşusu
  • 1 adet havuç
  • Biber (isteğe bağlı)
  • Maydanoz (isteğe bağlı)
  • Taze soğan (isteğe bağlı)
  • Zeytinyağı, tuz, nar ekşisi, limon suyu (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Pirinci sıcak suda yıkayıp süzün.
  2. Süzülen pirinci bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin. Tuz ekleyip pişirin. (Suyunu çekince ocaktan alabilirsiniz.)
  3. Sebzeleri istediğiniz şekilde doğrayıp maydanozu ince ince kıyın. Pişen pirinci bir kaba alıp üzerine sebzeleri ekleyin. Tuz ve baharatlar ilave edip karıştırın.

h3 id=”g%C3%BCnd%C3%BCz-salatas%C4%B1-tarifi”>Gündüz Salatası Tarifi

h4 id=”g%C3%BCnd%C3%BCz-salatas%C4%B1-tarifi-malzemeler”>Malzemeler:

h4 id=”g%C3%BCnd%C3%BCz-salatas%C4%B1-tarifi-yap%C4%B1l%C4%B1%C5%9F%C4%B1″>Yapılışı:

h5 id=”g%C3%BCnd%C3%BCz-salatas%C4%B1-tarifi-yap%C4%B1l%C4%B1%C5%9F%C4%B1-ad%C4%B1m-1″>Adım:

  1. Bütün yeşillikleri yıkayıp ince ince doğrayın. İsterseniz bir salata makinesi kullanabilirsiniz. (Ben onu tercih ettim.)
  2. h5 id=”g%C3%BCnd%C3%BCz-salatas%C4%B1-tarifi-yap%C4%B1l%C4%B1%C5%9F%C4%B1-ad%C4%B1m-2″>Adım:

      h5 id=”g%C3%BCnd%C3%BCz-salatas%C4%B1-tarifi-yap%C4%B1l%C4%B1%C5%9F%C4%B1-ad%C4%B1m-2-a”>a)
        h5 id=”g%C3%BCnd%C3%BCz-salatas%C4%B1-tarifi-yap%C4%B1l%C4%B1%C5%9F%C4%B1-ad%C4%B1m-2-a-i”>
          h5 id=”g%C3%BCnd%C3%BCz-salatas%C4%B1-tarifi-yap%C4%B1l%C4%B1%C5%9F%C4%B1-ad%C4%B1m-2-a-i-a”>
            h5 id=”g%C3%BCnd%C3%BCz-salatas%C4%B1-tarifi-yap%C4%B1l%C4%B1%C5%9F%C4%B1-ad%C4%B1m-2-a-i-a-i”>– Adım:
              h5 id=”g%C3%BCnd%C3%BCz-salatas%C4%B1-tarifi-yap%C4%B1l%C4%B1%C5%9F%C4%B1-ad%C4%B1m-2-a-i-a-i-1″>– Adım:
                h5 id=”g%C3%BCnd%C3%BCz-salatas%C4%B1-tarifi-yap%C4%B1l%C4%B1%C5%9F%C4%B1-ad%C4%B1m-2-a-i-a-i-1-a”>a)
                  h5 id=”g%C3%BCnd%C3%BCz-salatas%C4%B1-tarifi-yap%C4%B1l%C4%B1%C5%9F%C4%B1-ad%C4%B1m-2-a-i-a-i-2″>b)
                    h5 id=”g%C3%BCnd%C3%BCz-salatas%C4%B1-tarifi-yap%C4%B1l%C4%B1%C5%9F%C4%B1-ad%C4%B1m-2-a-i-a-i-2-b-a”>– Adım:
                      h5 id=”g%C3%BCnd%C3%BCz-salatas%C4%B1-tarifi-yap%C4%B1l%C4%B1%c5%9f%c4%b11-daha-fazla-yukle”>– Adım:
                        h5 id=”g%c3%bcnd%c3%bcz-salatas%c4%b1-tarifi-yap%c4%b1l%c4%b11-bundan-sonra”>- Bundan Sonra

Ayrıca nohut konserve ise süzüp durulayın. Haşlanmış nohut kullanıyorsanız tekrar tencereye koyup üzerine sıcak su ekleyip kaynatın.

h5 id=”g%c3%bcnd%c3%bcz-salatas%c4%b1-tarifi-yap%c4%b11-c”>- C) Haşlanmış nohut nasıl yapılır?

    h5 id=”g%c3%bcnd%c3%bcz-salatas%c4%b1-tarifi-yap%c4%b11-c-ii”>– Adım:
      h5 id=”g%c3%bcnd%c3%bcz-salatas%c4%bı-tarifi-yap%c4%b11-c-ii-a”>- A)– Haşlanmış nohut için öncelikle nohutu bir gece önceden sıcak suda bekletin.
  • Böylece nohutun kabukları açılacaktır.
    h5 id=”g%c3%bcnd%c3%bcz-salatas%c4%bı-tarifi-yap%c4%b11-c-ii-b”>– B)– Nohutu sıcak suda beklettiğinize emin olduktan sonra bir tencereye alın.
  • Tencerenin üzerine nohudu geçecek kadar su ekleyin.
  • Dilediğiniz baharatları da tencereye ekleyin.
  • Nohut kaynadıktan sonra üzerine alüminyum folyo kapatın.
  • Nohut bu şekilde yaklaşık bir saat kaynatılmalıdır.
  • Nohutlar istediğiniz kıvama gelince ocaktan alın ve süzüp soğutun.
  • Sebze haşlama suyuna tuz eklemeyi unutmayın!
  • Sebze haşlama suyuna ekleyeceğiniz tuz sebzelere lezzet katacaktır.
  • Ayrıca nohut piştikten sonra haşlama suyunu saklamanız önerilir!
  • Pişen nohutun suyunu saklayarak nohutunuzu daha lezzetlendirebilirsiniz!
  • Nohut haşladıktan sonra kalan suyu çorba yapmak için kullanabilirsiniz!
  • Ayrıca pilav yaparken de nohut haşlama suyunu kullanabilirsiniz!
  • Eğer dondurucunuzda buharlı poşet varsa nohudu bu şekilde de haşlayabilirsiniz!
  • Nohut buharlı poşette daha hızlı pişecek ve lezzetlenecektir!
  • Nohutu pişirdikten sonra soslayıp servise hazırlayın!
  • Nohutun pişmesini beklerken de salatanızın sosunu hazırlayabilirsiniz!
  • Sosunuzun malzemelerini bir kasede karıştırıp sosu salatanıza ekleyebilirsiniz!
    h5 id=”g%c3%bcnd%c3%bcz-salatas%c4%b1-tarifi-yap%c4%b11-c-ii-b-c”>- B)– Nohut haşladıktan sonra kalan suyu çorba yapmak için kullanabilirsiniz!

Ayrıca pirinç için de bu suyu kullanabilirsiniz!

Kırmızı Lahana Salatası Tarifi (Kırmızı Lahana Turşusu)

Kırmızı lahana salatası tarife çeşitli versiyonları bulunmaktadır. İsterseniz içine nar ekleyebilir isterseniz de turuncu veya beyaz lahana da kullanabilirsiniz! Bu salatayı hazırlarken isteğe göre içine çeşitli baharatlar da ekleyebilirsiniz!

Pirinç Salatası Tarifi (Pirinç Salatası Nasıl Yapılır?)

Pirinç salatasının içine çeşitli sebze ve baharatlar eklenebilir! İsterseniz içine mısır ve bezelye de ilave edebilirsiniz! Aynı zamanda isterseniz bulgur yerine pirinç kullanabilir ya da kinoa ya da esmer pirinç de kullanabilirsiniz!

Pirinç Salatası Tarifi için Öneriler

Pirinç salatanızı daha lezzetlendirmek için içine çeşitli baharatlar da ekleyebilirsiniz! Ayrıca salatanızın sosunu hazırlarken de içerisine sirke ilave edebilirsiniz!

Pirinç Salatası Tarifi için İpuçları (Pirinç Salatası Tarifi Püf Noktaları)

Pirinç salatanızın daha lezzetlendirmek için içerisine limon kabuğu rendeleyebilirsiniz! Bu sayede hem salatanız daha lezzetlenecek hem de kokusu daha güzel olacaktır!

Pirinç Salatası Tarifi (Pirinç Salatası Malzemeleri)

Pirinç salatanızın içine çeşitli sebze ve baharatlar eklenebilir! İsterseniz içine mısır ve bezelye de ilave edebilirsiniz! Aynı zamanda isterseniz bulgur yerine pirinç kullanabilir ya da kinoa ya da esmer pirinç de kullanabilirsiniz!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top