Yulaf Ezmesi ile 4 Farklı Tarif: Pratik ve Sağlıklı Kahvaltılar

Yulaf ezmesi, son yıllarda kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden biri haline geldi. Hem pratik hazırlanışı hem de besleyici içeriği ile ideal bir kahvaltılık olan yulaf ezmesini, isterseniz sıcak, isterseniz soğuk tüketebilirsiniz. Kahvaltılarınıza yulaf ezmesi ile lezzet katmak istiyorsanız, birbirinden pratik ve lezzetli tarifler hazırlayabilirsiniz. Haydi, o zaman birlikte yulaf ezmesi tariflerine bakalım!

1. YULAF EZMESİ TARİFİ: Yulaf Ezmesi Kahvaltılık

Yulaf ezmesi, kahvaltınızın vazgeçilmezi olmaya aday! Sadece 5 dakikada hazırlayabileceğiniz bu pratik tarifle güne enerji dolu başlayın.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yulaf
  • 1 yemek kaşığı chia tohumu (isteğe bağlı)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı fındık
  • 1 yemek kaşığı bal

Hazırlık Aşaması:

  1. Süt ve yoğurdu derin bir kabın içine alarak iyice karıştırın.
  2. Karışıma yulaf ve chia tohumunu ekleyip karıştırın.
  3. Son olarak kuru üzüm, bal ve iri kıyılmış fındığı ekleyip karıştırdıktan sonra kaselere paylaştırın.
  4. Kaselerin üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında en az 2-3 saat bekletin.
  5. Ertesi gün üzerine dilediğiniz meyveleri ekleyip afiyetle yiyebilirsiniz.

Püf Noktası:

  • Chia tohumunu eklemek, tarifin daha besleyici olmasını sağlar. İsterseniz bu malzemeyi eklemeyebilirsiniz.

2. YULAF EZMESİ TARİFİ: Çikolatalı Muzlu Yulaf Pankek

Bu lezzetli pankek tarifi, kahvaltınızı şımartmak için harika bir seçenek! Çikolata ve muzun uyumunu yulaf ile buluşturan bu tarif, hem sağlıklı hem de pratik bir alternatif sunuyor.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı yulaf
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet olgun muz
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • yarım çay kaşığı karbonat
  • yarım çay kaşığı vanilin
  • bir tutam tuz

Hazırlık Aşaması:

  1. Tüm malzemeleri derin bir kasede iyice karıştırın.
  2. Pankek tavasını yağlayıp ısınmasını bekleyin.
  3. Karışımdan bir kepçe alıp tavaya dökün. Her iki tarafını da pişirdikten sonra servis tabağına alın.

Püf Noktası:

  • Pankeklerin daha iyi kabarması için kabartma tozu ve karbonatı kullanmayı unutmayın.

3. YULAF EZMESİ TARİFİ: Meyveli Yulaf Puding

Meyveli yulaf puding, ferahlatıcı ve tatlı bir seçenek arayanlar için ideal! Kahvaltınızı veya atıştırmalığınızı bu pratik pudingle taçlandırın.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı süt (veya yoğurt)
  • yarım su bardağı yulaf
  • 2 yemek kaşığı chia tohumu (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Meyve (sezon meyveleri kullanabilirsiniz)

Hazırlık Aşaması:

  1. Süt ve yoğurdu derin bir kaba alarak karıştırın.
  2. Karışıma yulaf ve chia tohumunu ekleyip karıştırın.
  3. Son olarak bal ekleyip karıştırdıktan sonra kaselere paylaştırın. Üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında en az 2-3 saat bekletin.
  4. Meyvelerin kabuklarını soyup dilediğiniz şekilde doğrayın. Pudinglerin üzerine meyveleri ekleyip afiyetle yiyebilirsiniz.

Püf Noktası:

  • Meyve olarak damak tadınıza uygun meyveleri tercih edebilirsiniz.

4. YULAF EZMESİ TARİFİ: Kakaolu Fındıklı Yulaf Kurabiyesi

Kakaolu fındıklı yulaf kurabiyeleri, kahvaltınıza ya da çay saatlerinize lezzet katacak! Sağlıklı ve pratik bu tarifle atıştırmalık ihtiyacınızı giderin.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı süt (veya yoğurt)
  • yarım su bardağı fındık (veya ceviz)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı bal (veya pekmez)
  • 1 paket vanilin (isteğe bağlı)
  • 1 paket kabartma tozu (isteğe bağlı)
  • bir tutam tuz

Hazırlık Aşaması:

  1. Tüm malzemeleri derin bir kabın içinde karıştırın. Karışım kıvam aldığında ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  2. Öngörülen süreye göre önceden ısıtılmış fırında pişirip kurabiyeleri soğutun.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top