Yulaflı Diyet Tarifler – Diyetisyen

Beslenme programlarında sıkça kullanılan besinlerden biri olan yulaf, hem yüksek besin değeri hem de doyurucu yapısı sayesinde diyetisyenler tarafından da sıkça önerilir. Yulaf içerdiği lif ile hem sindirimi kolaylaştırır hem de uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur. Diyetisyeninizin onayı ile bu tarifleri diyet listenize ekleyebilirsiniz.

YULAF EZMESİ TARİFLERİ

Yulaf ezmesi, özellikle kahvaltılarda tercih edilen ve oldukça pratik bir yiyecektir. Kahvaltıya çıkmadan önce hazırlayıp dolaba kaldırdığınızda, sabah aç kalktığınızda 5 dakika içerisinde kahvaltınızı hazırlayabilirsiniz. Bu tarifler hem hızlı hem pratik hem de sağlıklı bir kahvaltı seçeneği oluşturur.

1. KAHVALTI İÇİN YULAF EZMESİ TARİFİ

Malzemeler:

  • 4 yemek kaşığı (40 gr) yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı (200 ml) süt (veya yoğurt)
  • 1 tatlı kaşığı (10 gr) chia tohumu
  • 1 yemek kaşığı (10 gr) kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı (10 gr) kuru incir
  • 1 yemek kaşığı (10 gr) kuru kayısı

Yapılışı:

  1. Tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp, bir gece buzdolabında bekletin.
  2. İsterseniz kahvaltıda üzerine taze meyveler de ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

2. ŞEKERSİZ KAHVALTI İÇİN YULAF EZMESİ TARİFİ

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı (20 gr) yulaf ezmesi
  • 1/2 adet (100 ml) muz
  • 1 tatlı kaşığı (10 gr) çiğ badem
  • 1 tatlı kaşığı (5 gr) fındık
  • 2 yemek kaşığı (20 gr) lor peyniri

Yapılışı:

  1. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp, bir gece buzdolabında bekletin.
  2. Sabah üzerine taze meyveler de ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

YULAF TARİFLERİ

Diyetisyenlerin yulafı önerme sebeplerinden biri de içeriğindeki lif oranıdır. Bu lifler sindirimi kolaylaştırır ve bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı olur. Tükettiğiniz yulaf kepekli ise içeriğindeki liflerin oranı çok daha yüksektir. Bu tarifler hem pratik ve lezzetlidir hem de içeriğindeki lif sayesinde sindirim sisteminizi düzenler.

3. KAHVALTI İÇİN YULAF TARİFİ

Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı (30 gr) yulaf kepeği
  • 1 tatlı kaşığı (10 gr) chia tohumu
  • 1 su bardağı (200 ml) süt (veya yoğurt)
  • 2 adet (60 gr) kuru kayısı
  • 1/2 adet (50 gr) muz
  • 1 çay kaşığı (2 gr) tarçın

Yapılışı:

  1. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp, bir gece buzdolabında bekletin.
  2. Kahvaltıda üzerine taze meyveler ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

4. Fırında YULAF TARİFİ

Malzemeler:

  • 2 su bardağı (200 ml) süt (veya yoğurt)
  • 1 su bardağı (100 gr) yulaf kepeği
  • 2 adet (50 gr) yumurta
  • 1 tatlı kaşığı (10 gr) kakao

Yapılışı:

  1. Tüm malzemeleri bir kabın içerisine koyup, karıştırın.
  2. Elde ettiğiniz harcı önceden yağladığınız fırın kabına dökün.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

5. KAHVALTI İÇİN YULAF TARİFİ

Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı (30 gr) yulaf kepeği
  • 1 su bardağı (200 ml) süt
  • 1 tatlı kaşığı (10 gr) kakao
  • 1 tatlı kaşığı (10 gr) chia tohumu
  • 1/2 adet (50 gr) muz
  • 4 adet (30 gr) kuru kayısı

Yapılışı:

  1. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp, bir gece buzdolabında bekletin.
  2. Kahvaltıda üzerine taze meyveler ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top