Zayıflatan Diyet Sebze Yemekleri Tarifi

Diyet Sebze Yemekleri

Hem lezzetli hem de sağlıklı bir sebze yemeği hazırlamak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Bu tarifimizde sizlere sebzeleri bir araya getirerek hazırlayabileceğiniz diyet sebze yemekleri tarifleri sunacağız. Bu tariflerle birlikte sebzelerin sağladığı besin değerlerini en iyi şekilde değerlendirebilir ve aynı zamanda lezzetli bir öğün geçirebilirsiniz.

Fırında Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi

Malzemeler:

  • 4 adet kabak
  • 2 adet soğan
  • 250 gram kıyma
  • 2-3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı:

  1. Kabuk Soyma: Öncelikle kabaklarımızın kabuklarını güzelce soyup, yıkıyoruz. Daha sonra da kabaklarımızı halka halka kesiyoruz.
  2. Soğanları Kavurma: Soğanları yemeklik doğrayıp, tencereye alıyoruz. Üzerine sıvı yağ ekleyip, kavurmaya başlıyoruz.
  3. Kıymanın Eklenmesi: Soğanlar pembeleşince kıymayı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Domates ve Baharatlar: Domatesleri doğrayıp kıyma karışımına ekliyoruz. Ardından salçayı, tuzu, karabiberi ve pul biberi de ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Kabakların Eklenmesi: Kabak dilimlerini tencereye ilave edip, tuz ve baharatlarını ekliyoruz. Karıştırıp kabakların hafif yumuşamasını bekliyoruz.
  6. Pişirme Süreci: Üzerine sıcak su ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.
  7. Sos Hazırlığı: Ayrı bir kapta sos hazırlıyoruz. Domates rendesi ve salçayı karıştırıp sos haline getiriyoruz.
  8. Kabakların Hazırlanması: Pişen kabakları fırın tepsisine alıp sosu üzerine döküyoruz. Üzerine dilimlenmiş domates ve biberleri diziyoruz.
  9. Pişirme İşlemi: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Püf Noktası: Kabakların üzerine sosu dökmekten önce hafif tuzlayıp dinlendirirseniz daha lezzetli olacaktır.

Sizde denedikten sonra tarife yorum yapmayı unutmayın!

Kıymalı Taze Fasulye Yemeği Tarifi

Taze fasulyenin kıymalı haliyle hem hafif hem de doyurucu bir yemek hazırlamak için bu tarifi deneyebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 kilo taze fasulye
  • 250 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 adet domates
  • Sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı:

  1. Fasulyeleri Hazırlama: Öncelikle fasulyeleri ayıklayıp yıkıyoruz ve boylarına göre parçalara kesiyoruz.
  2. Soğanları Kavurma: Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile birlikte tencereye alıyoruz ve kavurmaya başlıyoruz.
  3. Kıymanın Eklenmesi: Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Domates ve Baharatlar: Domatesleri küp küp doğrayıp karışıma ekliyoruz ve tuz, karabiber, pul biber ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Pişirme Süreci: Domatesler suyunu salınca doğradığımız fasulyeleri ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine sıcak su ekleyip pişiriyoruz.

Karnabahar Kızartması Tarifi

Karnabaharın besin değerlerinden faydalanmak için bu tarifi deneyebilirsiniz. Karnabahar kızartması ile hem lezzet hem de vitamin deposu bir öğün hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 adet karnabahar
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı:

  1. Karnabaharları Hazırlama: Öncelikle karnabaharlarımızı çiçeklerine ayırıp yıkıyoruz.
  2. Kızartma Harcı Hazırlama: Un, su ve baharatları derin bir kapta güzelce çırpıyoruz ve harcı hazırlıyoruz.
  3. Kızartma Süreci: Tavaya bolca sıvı yağ ekleyip kızdırıyoruz. Karnabaharları hazırladığımız harca bulayıp tavaya alıyoruz. Her iki tarafını da altın rengi alana kadar kızartıyoruz.

Püf Noktası: Karnabaharları harca bulamadan önce nişasta ekleyip harmanlarsanız daha çıtır olacaktır.

Ispanaklı Kumpir Tarifi

Ispanaklı kumpir tarifi ile hem lezzetli hem de doyurucu bir sebze yemeği hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 6 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 kilo ıspanak
  • Sıvı yağ
  • Tuz, karabiber

Yapılışı:

  1. Püre Hazırlama: Patatesleri haşlayıp soyuyoruz ve ezerek püre haline getiriyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Ispanaklı Karışım Hazırlama: Ispanakları yıkayıp doğrayarak havuçları rendeliyoruz. Tavaya sıvı yağ ekleyip havuçları kavuruyoruz ve ardından ıspanakları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Tuz ve baharat ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Kumpirlerin Hazırlanması: Haşlanmış patateslerin içini oyuyoruz ve içerisine hazırladığımız püreyi dolduruyoruz. Üzerine de hazırladığımız sebzeli harcı paylaştırıyoruz.

Taze Fasulye Salatası Tarifi

Taze fasulye salatası ile hem hafif hem de sağlıklı bir öğün hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 kilo taze fasulye
  • 4-5 adet domates
  • Taze soğan
  • Sarımsak
  • Limon suyu
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı:

  1. Fasulyeleri Hazırlama: Öncelikle fasulyeleri ayıklayıp yıkıyoruz ve boylarına göre parçalara kesiyoruz.
  2. Pişirme Süreci: Fasulyeleri haşlıyoruz ve süzgeçte bekletiyoruz. Beklerken domatesleri küp küp doğruyoruz. Taze soğanları ve sarımsakları da doğruyoruz.
  3. Baharat Ekleyerek Servis Etme: Haşlanmış fasulyeleri bir kaba alıp üzerine doğradığımız domatesleri, taze soğanları ve sarımsakları ekleyip zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyerek karıştırıyoruz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top