Diyetisyen Didem Şekerel Akın’ın tarifi:
Bulgur, yüksek lif içeriği sayesinde tokluk hissi sağlarken, vücuda enerji veren kompleks karbonhidratlar içerir. Aynı zamanda demir, magnezyum, vitamin B6 ve niasin gibi önemli vitamin ve mineralleri barındırır.
PORCIÓN: 4 kişilik
HAZIRLIK SÜRESİ: 15 dakika
PİŞİRME SÜRESİ: 20 dakika
Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet küçük havuç
- 1/4 demet maydanoz
- 1/2 demet taze soğan
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı
- Bulguru yıkayıp süzün. Tüm sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın.
- Zeytinyağını derin bir tencereye alın. Soğanı ilave edip pembeleşene kadar kavurun.
- Kırmızı ve yeşil biberleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
- Havuçları ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Ardından domatesleri ve salçayı ekleyip karıştırın.
- Bulguru ekleyip birkaç dakika kavurun. Tuzunu, baharatlarını ve sıcak suyu ekleyin.
- Pilavın üzerini düzeltip kısık ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra ocaktan alıp demlenmeye bırakın.
- Üzerine ince doğranmış maydanoz ve taze soğanı serpip karıştırdıktan sonra sıcak servis yapın.
Nutritional Values
- Calories: 151 kcal
- Saturated Fat: 0 g
- Sugar: 4 g
- Protein: 5 g
- Sodium: 361 mg
- Total Carbohydrate: 30 g