Çeşitli sebze ve meyveler kullanarak, az yağlı ve az şekerli hamur işlerini sağlıklı malzemeler ile hazırlayarak diyetinizi lezzetlendirebilirsiniz. Diyetisyen onaylı diyet pasta tarifleri ile hem damak tadınıza hitap edebilir hem de diyetinizi sürdürebilirsiniz.
Bu tariflerin bazıları fırın gerektirmediğinden, özellikle yaz aylarında tercih edilebilir. Ayrıca, bu tarifleri çocuklarınızla birlikte hazırlayarak onlara sağlıklı beslenmenin önemini de öğretmiş olursunuz. Şimdi, birlikte bu lezzetli ve sağlıklı tariflere göz atalım!
1. Diyet Çilek Pastası
Malzemeler:
- Yarım paket petibör bisküvi
- 1 paket çilek aromalı diyet puding
- 2 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı su
- 1 paket vanilin
- Yarım çay bardağı margarin
- Yarım paket çilek
- Yarım paket hindistan cevizi
- 1 adet çilek (süsleme için)
- 2 yemek kaşığı fındık (süsleme için)
Hazırlık:
- Pudingin yapılışı için bir tencereye sütü, suyu ve margarini ekleyip karıştırın.
- Kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilini ekleyin ve karıştırın.
- Pudingi servis tabağına dökün. Üzerine bisküvileri dizin.
- İkiye böldüğünüz çilekleri üzerine dizin.
- Daha sonra hindistan cevizini ekleyin.
- Son olarak bir adet çileği ortasına koyun ve fındık serpin.
2. Diyet Kavunlu Pasta
Malzemeler:
- 3 dilim kavun
- 1 paket vanilyalı diyet krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 3 adet kivi (süsleme için)
- 3 adet mandalina (süsleme için)
- 3 adet çilek (süsleme için)
Hazırlık:
- Kavunları küp küp doğrayıp bir kaba alın. Krem şantiyi sütle çırpın ve kavunların üzerine ekleyin.
- Kivileri halka halka doğrayın, mandalinaları dilimleyin ve çilekleri dörde bölün.
- Pasta kabınızın altına kavunlu karışımın yarısını dökün. Üzerine meyveleri yerleştirin ve kalan karışımı dökün.
- Süslmek için kivi, mandalina ve çileği kullanabilirsiniz.
3. Diyet Kakolu Bisküvili Pasta
Malzemeler:
- 1 paket kakaolu diyet bisküvi (petibör de olur)
- 1 paket kakaolu diyet krem şanti
- 1 su bardağı süt
- Dörtte bir paket bitter çikolata (süsleme için)
Hazırlık:
- Krem şantiyi süte ekleyip çırpın.
- Diyarbakır bisküvileri derin bir kaba dizin ve üzerine hazırladığınız krem şantiyi dökün.
- Tüm bisküvileri aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerini düzeltin ve buzdolabında bekletin.
- Sertleşen pastanın üzerine eritilmiş bitter çikolatayı dökün ve soğuyunca dilimleyerek servis edin.
4. Diyet Muzlu Pasta
Malzemeler:
- 5 dilim esmer kek (ya da kakaolu kek)
- 5 yemek kaşığı labne peyniri (ya da süzme yoğurt)
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 5 yemek kaşığı bal (ya da agave)
- Dörtte üç paket vanilin
Hazırlık:
- Kekleri pasta kabınıza dizin. Labne peyniri, yoğurt, bal ve vanilini karıştırın. Bu sosu keklerin üzerine dökün. Dilimlenmiş muzu sosun üzerine yerleştirin ve bu işlemi kekler bitene kadar tekrarlayın.
5. Diyet Sütlü Nohut Pasta
Malzemeler:
- Dörtte üç su bardağı haşlanmış nohut (normalde bir su bardağı kullanılır)
- Dörtte üç su bardağı esmer un (normalde bir su bardağı kullanılır)
- Dörtte üç su bardağı esmer şeker (normalde bir su bardağı kullanılır)
- Dörtte üç paket kabartma tozu (normalde bir paket kullanılır)
- Dörtte üç paket vanilin (normalde bir paket kullanılır)
- Dörtte üç su bardağı süt (normalde bir su bardağı kullanılır)
Hazırlık:
- Nohutları robotta un haline getirin. Diğer tüm malzemeleri de ayrı bir kapta karıştırın. İki karışımı bir kapta buluşturup iyice çırpın. Yağladığınız kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.