Diyetteyken yapılabilecek 8 pratik tatlı tarifi

Diyet programları, sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü için önemli bir adımdır. Ancak, diyet yaparken tatlı krizlerinin sık sık ortaya çıkması, birçok kişiyi zor bir duruma sokar. Neyse ki, sağlıklı beslenmeyi diyetle uyumlu hale getirebilecek pratik tatlı tarifleri bulunmaktadır. Bu tarifler sayesinde hem tatlı ihtiyacınızı giderebilir hem de diyetinizi bozma riskini azaltabilirsiniz.

1. Yoğurtlu Çilek Tatlısı

Malzemeler:

  • 1 su bardağı doğal yoğurt
  • Yarım su bardağı çilek (doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Yarım çay kaşığı toz tarçın

Hazırlık:

  1. Bir kasede yoğurdu, bal ve tarçını güzelce karıştırın.
  2. Doğranmış çilekleri ekleyip nazikçe karıştırın.
  3. Servis kaselerine alıp buzdolabında 15 dakika kadar soğutun.
  4. Soğuduktan sonra tatlılarınızı servis edebilirsiniz.

2. Fit Truf Tadında Hurmalı Enerji Topları

Malzemeler:

  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı ceviz içi (iri parçalı)
  • 1 su bardağı hurma (çekirdekleri çıkarılmış)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • Kokoş rendesi veya hindistan cevizi

Hazırlık:

  1. Ceviz içini ve hurmaları robottan geçirin.
  2. Yulaf ezmesini, kakaoyu, balı ve tarçını ekleyip tekrar robottan geçirin.
  3. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
  4. İsterseniz üzerini hindistan cevizi veya kakule ile lezzetlendirebilirsiniz.

3. Şeftalili Yoğurt Parfe

Malzemeler:

  • 2 adet şeftali (doğranmış)
  • 2 su bardağı doğal yoğurt
  • 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı toz tarçın

Hazırlık:

  1. Bir kasede yoğurdu, bal, tarçın ve yulaf ezmesini karıştırın.
  2. Bir kasede doğranmış şeftali, şeker ve limon suyu ekleyip karıştırarak 15 dakika bekletin.
  3. Servis kaselerine yoğurtlu karışımdan bir kat, şeftalili karışımdan bir kat olacak şekilde iki katman olarak dökün.
  4. Üzerini isteğe bağlı olarak fındık, fıstık veya ceviz ile süsleyebilirsiniz.

4. Muzlu Fit Çizkek

Malzemeler:

  • 2 adet olgun muz
  • 200 gram lor peyniri
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 çay kaşığı vanilin
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • Limon suyu

Hazırlık:

  1. Muzları çatalla ezip lor peyniriyle karıştırın.
  2. Yulaf ezmesini, vanilini, limon kabuğu rendesini ve limon suyunu ekleyip güzelce karıştırın.
  3. Bir tart kalıbını yağlayıp karışımı eşit şekilde yayın.
  4. Kalıbı buzdolabına kaldırıp en az 2 saat bekletin.
  5. Servis yapmadan önce dilimleyebilirsiniz.

5. Fit Sufle (Çikolatalı Kek)

Malzemeler:

  • 1 adet yumurta
  • 1 adet çiğ kakao veya bitter çikolata (%85)
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı un (tam buğday veya yulaf)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Zeytinyağı (hafif yağlanmış)

Hazırlık:

  1. Kakao veya bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
  2. Yumurta ve balı çırpın, ardından erittiğiniz çikolatayı ekleyip karıştırın.
  3. Un ve kabartma tozunu eleyip karışıma ilave edin.
  4. Kalıbı yağlayıp karışımı dökün.
  5. Önceden ısıttığınız fırında 10-15 dakika pişirin.

6. Fit Panna Cotta (Sütlü Tatlı)

Malzemeler:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı krema (yarım yağlı)
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı vanilin
  • 1 çay kaşığı toz krem şanti (şekersiz)
  • Kakaolu veya normal sprinkles

Hazırlık:

  1. Süt ve kremayı bir tencerede kısık ateşte ısıtın.
  2. Isındıktan sonra vanilin ve balı ekleyip iyice karıştırın.
  3. Krem şantiyi ekleyip tel çırpıcıyla karıştırarak eritin.
  4. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.
  5. Pişen tatlıyı bardaklara döküp buzdolabında en az 2 saat soğutun.
  6. Servis yapmadan önce üzerini sprinkles ile süsleyebilirsiniz.

7. Fit Elmalı Turta

Malzemeler:

  • 2 adet elma (orta boy)
  • 1 su bardağı tam buğday unu veya yulaf unu
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi (ince öğütülmüş)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı (hafif yağlanmış)
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker veya bal
  • 1 çay kaşığı tarçın

Hazırlık:

  1. Elenmiş un, yulaf ezmesi, yağ ve esmer şekeri bir kapta karıştırın.
  2. Süreklilik kazanana kadar yoğurun ve hamuru buzdolabında en az yarım saat dinlendirin.
  3. Elenmiş un, yulaf ezmesi, yağ ve esmer şekeri bir kapta karıştırın.
  4. Süreklilik kazanana kadar yoğurun ve hamuru buzdolabında en az yarım saat dinlendirin.
  5. Elde ettiğiniz hamurun üçte birini ayırıp gerisini açarak tart kalıbının tabanına yerleştirin.
  6. Elenmiş tarçın ve limonlu elmalarınızı tartın içine yerleştirin.
  7. Kalan hamuru elma dilimlerinin üzerine kapatıp önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

8. Fit Muzlu Pankek

Malzemeler:

  • 1 adet olgun muz
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı yulaf ezmesi (ince öğütülmüş)
  • Kakao veya vanilya (isteğe bağlı)
  • Sıvı yağ (hafif yağlanmış)

n

Hazırlık:

Muzun kabuğunu soyup bir kaseye alın, çatalla ezip püresi haline getirin.

Diyet yaparken sağlıklı ve pratik tatlılar tüketmek mümkündür. Bu tarifler sayesinde diyetinizi bozmadan tatlı keyfi yapabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top