Renkli ve Taze Kış Salatası Tarifi

Renkli ve Taze Kış Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy lahana

  • 1 adet kırmızı lahana

  • 1 adet küçük boy kereviz

  • 2 adet havuç

  • 1/2 demet maydanoz

  • 1/2 demet taze soğan

  • 1/4 demet dereotu

  • 1 çay bardağı mısır konservesi

  • 1 çay bardağı garnitür (bezelye, havuç, patates)

  • 4-5 adet kornişon salatalık turşusu (ya da normal turşu)

  • 1 çay bardağı süzme yoğurt

  • 4 yemek kaşığı mayonez

  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı pul biber

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)

Renkli ve Taze Kış Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir kapta yoğurt, mayonez, nar ekşisi, ezilmiş sarımsak, tuz, pul biber, karabiber ve toz şekeri karıştırılır.

  2. Bir kabın içine kıyılmış lahana, kırmızı lahana, kereviz, havuç, maydanoz, taze soğan ve dereotu konur.

  3. Mısır, garnitür ve kornişon turşular eklenip sos ilave edilir.

  4. Salata karıştırılıp servis tabağına alınır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top