Diyetteyken bulgur pilavı yenilir mi sorusu beslenme düzeni değiştiren kişiler tarafından oldukça sık araştırılıyor. Diyet sürecinde sağlıklı beslenme, kilo verme hedefleri için oldukça önemli. Ancak diyet yaparken, sevilen lezzlerden vazgeçmek de kolay olmuyor. Diyet, bir şekilde sevilen yiyeceklerden ve lezzetlerden uzak kalmak anlamına gelmiyor. Diyet sürecinde, sevilerek tüketilen bulgur pilavı gibi lezzetler de tüketilebilir. Bulgur pilavı, düşük kalorisi ve yüksek besin değerleri ile diyet yaparken de rahatlıkla tüketilebilecek bir besin olarak biliniyor.
Bulgur pilavı nasıl yapılır? sorusuna ise; bulgurun haşlanması ve soğanla beraber kavrulması ile cevap veriliyor. Bulgur pilavı tarifleri arasında en bilinen tarif nohutlu bulgur pilavı tarifi oluyor. Nohutlu bulgur pilavı tarifi için nohutların gece önceden suda bekletilmesi ve ardından haşlanması gerekiyor. Bu işlem sonrasında bulgurlar kavrulmaya başlanıyor ve ardından haşlanmış nohutlar ekleniyor. Bulgurların üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleniyor ve kısık ateşte pişmeye bırakılıyor. Tavuk suyu ile yapılan bulgur pilavı ise oldukça lezzetli bir alternatif oluyor.
Diyetteyken bulgur pilavı yenir mi?
Diyette bulgur pilavı yenilir mi sorusu, diyet yapan kişiler tarafından sıkça soruluyor. Diyet programlarının başarılı olabilmesi için sağlıklı ve dengeli beslenme şart. Diyet sürecinde beslenme programına dikkat edilmesi ile kilo verme hedeflerine ulaşılabiliyor. Diyet yaparken sevilen yiyeceklerden uzak durmak, sürecin zorlu geçmesine neden olabiliyor. Ancak diyet programının doğru bir şekilde hazırlanması ile sevilen yiyecekler de tüketilebilir.
Diyet yaparken, düşük kalorili ve besleyici gıdalar tercih edilmesi gerekiyor. Bu noktada, bulgur pilavı diyet programlarında oldukça sık yer alıyor. Pirinç pilavı yerine bulgur pilavının tercih edilmesi öneriliyor. Pirinç pilavı yerine bulgur pilavı tercih edilmesinin temel nedeni ise; bulgurların pirince oranla daha fazla lif içermesi. Lifli gıdalar, sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı oluyor ve uzun süre tokluk hissi sağlıyor.
Bulgur, pirince oranla daha az kalorili bir alternatif olduğundan diyet programlarında da rahatlıkla yer alıyor. 1 su bardağı bulgurun kalorisi 149 iken, pirinçte bu değer 236’ya kadar çıkabiliyor. Ayrıca bulgurların glisemik indeksi de pirince oranla daha düşük. Düşük glisemik indeksi sayesinde bulgurlar, kan şekerinde ani yükselmelere neden olmuyor ve insülin seviyelerinin dengede kalmasına yardımcı oluyor.
Bulgur pilavı kaç kalori?
Bulgur pilavı kaç kalori sorusu, diyet yapanlar tarafından oldukça sık soruluyor. Bulgur pilavının kalorisi, pilavın yapımına göre değişiklik gösterebiliyor. Örneğin, tereyağlı bulgur pilavı kalorisi normal bulgur pilavına oranla daha fazla oluyor. 100 gram bulgur pilavının kalorisi ise ortalama olarak 140-160 kalori arasında değişiklik gösteriyor.
Bulgur pilavı nasıl yapılır?
Bulgur pilavı nasıl yapılır sorusunun yanıtı ise oldukça basit. Bulgurların haşlanması ve soğanla beraber kavrulması ile bulgur pilavının hazırlığı tamamlanıyor. Bulgur pilavı tarifleri arasında en bilinen tarif nohutlu bulgur pilavı tarifi oluyor. Nohutlu bulgur pilavı tarifi için nohutların gece önceden suda bekletilmesi ve ardından haşlanması gerekiyor.
Bu işlem sonrasında bulgurlar kavrulmaya başlanıyor ve ardından haşlanmış nohutlar ekleniyor. Bulgurların üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleniyor ve kısık ateşte pişmeye bırakılıyor. Tavuk suyu ile yapılan bulgur pilavı ise oldukça lezzetli bir alternatif oluyor.
Bulgur pilavı tarifi
Bulgur pilavı tarifi, internet üzerinden araştırıldığında birbirinden farklı tariflerle karşımıza çıkıyor. Bu tariflerin en pratik olanlarından biri ise; düdüklü tencerede bulgur pilavı tarifi oluyor. Düdüklü tencerede bulgur pilavı tarifi için öncelikle düdüklü tencereye sıvı yağ ve soğan ekleniyor ve pembeleşene kadar kavruluyor. Ardından domatesler ekleniyor ve bir süre daha kavrulmaya devam ediliyor.
Sonrasında biberler ekleniyor ve bir süre daha kavrulmaya devam ediliyor. Kavrulan sebzelerin üzerine bulgurlar ekleniyor ve kavrulmaya devam ediliyor. Bulgurların üzerine sıcak su ekleniyor ve tencerenin kapağı kapatılıyor. Kısık ateşte 10 dakika pişirilmesi gereken bulgurların altının kapatılmasından sonra bir süre dinlendirilmesi gerekiyor.
Nohutlu bulgur pilavı tarifi
Nohutlu bulgur pilavı tarifi için öncelikle nohutların haşlanması gerekiyor. Daha sonra tencereye sıvı yağ ve soğan ekleniyor ve kavruluyor. Kavrulan soğanların üzerine nohutlar ekleniyor ve kavrulmaya devam ediliyor. Kavrulan nohutların üzerine domates salçası ekleniyor ve kısık ateşte birkaç dakika daha kavrulmaya devam ediliyor.
Kavrulan sebzelerin üzerine baharatlar ekleniyor ve karıştırılıyor. Baharatların ardından bulgurlar ekleniyor ve son olarak sıcak su ekleniyor. Kısık ateşte pişen bulgurların altının kapatılmasından sonra 10 dakika dinlendirilmesi gerekiyor.
Tavuk suyu ile yapılan bulgur pilavı tarifi
Tavuk suyu ile yapılan bulgur pilavı tarifi için öncelikle tavuklerin haşlanması gerekiyor. Haşlanan tavuklerin suyu süzülmeden kenara alınıyor ve bu suyla sebzeler kavrulmaya başlıyor.
Kavrulan sebzelere, haşlanmış tavuk etleri ekleniyor ve biraz daha kavruluyor. Kavrulan sebzelerin üzerine domates salçası ekleniyor ve kısık ateşte birkaç dakika daha kavrulmaya devam ediliyor. Kavrulan sebzelerin üzerine baharatlar ekleniyor ve karıştırılıyor. Baharatların ardından bulgurlar ekleniyor ve son olarak sıcak tavuk suyu ekleniyor.
Kısık ateşte pişen bulgurların altının kapatılmasından sonra 10 dakika dinlendirilmesi gerekiyor.