Kilo vermek, sağlıklı bir yaşam sürdürmek ve formda kalmak isteyenlerin bir numaralı gündemi akşam yemeğidir. Akşam yemeği için diyet tarifleri bulmak, hem kilo kontrolünü sağlamak hem de lezzetli bir akşam yemeği keyfi yapmak isteyenler için oldukça önemlidir. Özellikle yaz aylarında deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını çıkarırken vücudu forma sokmak isteyenler, diyet yemeklerine olan ilgilerini artırıyor. Bu yazımızda, diyetisyen onaylı ve pratik akşam yemeği tariflerini sizlerle paylaşacağız. İşte karşınızda diyetisyen onaylı akşam yemeği tarifleri!
Akşam yemeği hazırlamak, zaman alıcı olabilir. Ancak pratik diyet akşam yemeği tarifleri sayesinde bu süreç hem kolay hem de hızlı bir şekilde tamamlanabilir. Özellikle yaz aylarında soğuk yemek tercih edenler için zeytinyağlılar ve salatalar vazgeçilmezdir. İşte diyetisyen onaylı ve pratik akşam yemeği tarifleri, sağlıklı yaşam yolculuğunuzda size yardımcı olacak!
Sizlere vereceğimiz tariflerde sadece yağ oranını azaltmakla kalmayıp, aynı zamanda besinlerin doğru kombinasyonlarını paylaşarak daha az yemeyle tok olmanızı sağlayacağız.
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet enginar (taze)
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 dal dereotu
- Taze nane
- Tuz
- Karabiber
- Sarımsak (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı şeker (isteğe bağlı)
- Limon suyu
Hazırlanışı:
- Taze enginarları ayıklayıp, limonlu suda bekletin.
- Soğanı yemeklik doğrayın. Havuç ve patatesi küp küp doğrayın. Dereotu ve taze naneyi ince ince kıyın.
- Bir tencereye zeytinyağını alın, soğanı ekleyip kavurun. Ardından havuç ve patatesi ekleyip kavurmaya devam edin.
- Pirinç, domates salçası, tuz, karabiber ve şekeri ekleyip karıştırın. Üzerine enginarları yerleştirip, enginarların üzerine de havuç ve patatesleri koyun.
- Taze nane ve dereotunu serpiştirin. Üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip enginarları dizin.
Ateşi kısın, yarım saat pişirin. Soğuduktan sonra afiyetle yiyin.
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi
Malzemeler:
- 2-3 yaprak beyaz lahana
- 2 su bardağı pirinç
- 3 adet soğan
- 6 dal dereotu
- 6 dal maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağı (üzerine)
- 2 adet limon (yarım su bardağı su)
- Tuz
Hazırlanışı:
- Lahanaları kaynamış tuzlu suda haşlayın. İçi için; pirinci haşlayıp süzün. Soğanları kavurun.
- Dereotu ve maydanozu ince ince kıyıp; soğanla pirinci karıştırıp içine ekleyin.
- Baharatları da ekleyip karıştırın. Lahanaların içine harcı koyup sarın.
- Tencereye dizip üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ve limon suyu ekleyip pişirin.
- 1 su bardağı beyaz kinoa
- 2 su bardağı su
- 1/2 su bardağı mısır (haşlanmış)
- 1/2 su bardağı bezelye (haşlanmış)
- 1/2 su bardağı nohut (haşlanmış)
- 1/2 su bardağı kuru erik
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
- 5 dal maydanoz (doğranmış)
- 5 dal nane (doğranmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Kinoa ve suyu derin bir tencereye alıp haşlayın. Maydanozu, naneyi ve kuru meyveleri doğrayıp karıştırın.
- Kinoayı süzüp üzerine zeytinyağını ekleyin. Son olarak tuzunu ekleyip servise hazır hale getirin.
- 300 gram taze ıspanak (doğranmış)
- 2 adet havuç (rendelenmiş)
- 1/2 su bardağı ceviz içi (iri dövülmüş)
- Tuz (isteğe bağlı)
- Zeytinyağı (isteğe bağlı)
- Ispanakları doğrayıp yıkayın. Havuçları da rendeleyin. Ceviz içini dövüp hazırladığınız malzemeleri karıştırın.
- Zeytinyağını ve tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra servise hazır hale getirin.
- 3 adet orta boy patates (kumpir için)
- Tuz (isteğe bağlı)
- Zeytinyağı (isteğe bağlı)
- Biber turşusu (dilimlenmiş) (isteğe bağlı)
- Mısır (haşlanmış) (isteğe bağlı)
- Sucuk (doğranmış) (isteğe bağlı)
- Sosis (doğranmış) (isteğe bağlı)
- Peynir rendesi (isteğe bağlı) (veya dilediğiniz peynir)
- Kumpir için patatesleri haşlayın. Bir kasede patatesleri ezin. Üzerine isteğe bağlı olarak zeytinyağı ve tuz ekleyin.
- Dilimlenmiş biber turşusunu, haşlanmış mısır ve sucuk ile sosisleri de üzerine ekleyip karıştırın.
- 2 su bardağı nohut (haşlanmış veya konserve nohut)
- 1/2 demet maydanoz (doğranmış)
- 4-5 dal taze soğan (doğranmış)
- 1-2 adet salatalık turşusu (doğranmış)
- Tuz (isteğe bağlı)
- Limon suyu
- Nohutları iyice yıkayın. Doğranmış olan malzemeleri derin bir kaseye alın. Nohutları da ekleyip karıştırın.
- Limon suyu ve isteğe bağlı olarak tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra servise hazır hale getirin.
- 5-6 adet pırasa (doğranmış)
- 1 adet havuç (rendelenmiş)
- Tuz (isteğe bağlı)
- Zeytinyağı
Zeytinyağlı lahana sarmalarınızı pilav eşliğinde servis edebilirsiniz.
Renkli Kinoa Salatası Tarifi
Malzemeler:
Hazırlanışı:
Ispanak Salatası Tarifi
Malzemeler:
Hazırlanışı:
Sebzeli Kumpir Tarifi
Malzemeler:
Hazırlanışı:
Sebzeli kumpirlerinizin içerisine dilediğiniz peyniri rendelerken servis yapabilirsiniz.
Nohut Salatası Tarifi
Malzemeler:
Hazırlanışı:
Pirasa Tarifi
Malzemeler: