Kahvaltılık Tarifler: Kahvaltınızı Kolayca Hazırlayın!

İyi bir kahvaltı, günün en önemli öğünü olarak kabul edilir. Bu nedenle, güne sağlıklı ve dengeli bir kahvaltıyla başlamak büyük önem taşır. Hem lezzetli hem de pratik kahvaltılık tarifler sayesinde sabahlarınıza enerji dolu bir başlangıç yapabilirsiniz. Sizler için ideal kahvaltılık tarifleri listesi oluşturduk. İşte pratik ve lezzetli kahvaltılık tarifler:

1. Pratik Mucize Pankek Tarifi

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • Pekmez ya da bal
  • Sade fındık ezmesi

Yapılışı:

  1. Yumurtaları çırpın ve yoğurt ile sütü ekleyin.
  2. Kuru malzemeleri ekleyip pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırın.
  3. Teflon tavaya döküp iki tarafını da pişirin.
  4. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!

2. Kaşarlı Omlet Tarifi

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 dilim beyaz peynir
  • 3-4 dilim kaşar peyniri
  • Tereyağı ya da zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı:

  1. Tereyağını tavada eritin ve yumurtaları ekleyip tuz ve baharatları ilave edin.
  2. Peynirleri yumurtaların üzerine ekleyin ve omletin kapağını kapatıp pişirin.

Afiyet olsun!

3. Kıymalı Çörek Tarifi

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • Tuz
  • 300 gr kıyma
  • 3 adet soğan

Yapılışı:

  1. Sıvı yağ ve yoğurdu karıştırıp kabartma tozu ve tuzu ekleyin.
  2. Kıymayı soğanla kavurun ve harcı hazırlayın.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp açın ve harçtan koyup kapatın.
  4. Pişirme kağıdı serili tepsiye dizip yumurta sarısı sürün.
  5. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun!

4. Avokado Peynir Tostu Tarifi

Malzemeler:

  • 2 dilim tam buğday ekmeği (veya kepek ekmeği)
  • 1 dilim beyaz peynir
  • 1 avokado (yarım ezilmiş)
  • Sıvı yağ, tuz, baharatlar

Yapılışı:

  1. Ekmeklerin üzerine sıvı yağ sürün ve üzerine peynir ile avokadoyu yayın.
  2. Tost makinesinde ya da tavada pişirin.

Afiyet olsun!

5. Ispanaklı Peynir Böreği Tarifi

Malzemeler:

  • 4 adet yufka (veya börek hamuru)
  • 1/2 kg (yarım kg) beyaz peynir
  • 1/2 kg (yarım kg) ıspanak
  • Sıvı yağ, yumurta sarısı, susam, çörek otu

Yapılışı:

  1. Ispanakları ayıklayıp yıkayın ve süzülmeye bırakın.
  2. Ispanakları kavurun ve soğumaya bırakın.
  3. Peynirleri ezin ve soğuyan ıspanakları ekleyip karıştırın.
  4. Börek yufkalarını dörde bölün ve iç harcı koyup sigara böreği şeklinde sarın.
  5. Pişirme kağıdı serili tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
  6. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun!

6. Düşük Karbonhidratlı Kek Tarifi

Malzemeler:

  • 5 adet yumurta
  • 100 ml (mililitre) sıvı krema (süt de olur)
  • 100 gr (gram) rendelenmiş beyaz peynir (veya lor peyniri)
  • Taze veya kuru otlar (dereotu, maydanoz, kekik vb.)
  • Tuz, karabiber, pul biber, kabartma tozu

Yapılışı:

  1. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve kek kalıbına dökün.
  2. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun!

7. Fırında Yumurta Tarifi

Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • Zeytinyağı (veya tereyağı)
  • Sucuk (veya salam)
  • Biber (veya yeşil soğan)
  • Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı:

  1. Sucukları kavurun, biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
  2. Sucuklu harcı fırın kabına koyun ve yumurtaları kırın.
  3. Zeytinyağı gezdirin ve tuz, baharatları serpin.
  4. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

h3>Afiyet olsun!

8. Zeytin Ezmesi Tarifi

Malzemeler:

  • Zeytin (veya zeytin ezmesi)
  • Ceviz içi (veya fındık içi)
  • Sarımsak (veya kuru soğan)
  • Zeytinyağı (veya tereyağı)

Yapılışı:

  1. Zeytinleri çekirdeklerinden ayırın ve doğrayın.
  2. Cevizleri dövün ve karıştırın.
  3. Sarımsakları eziğe ya da rendeleyip karıştırın.
  4. Zeytinyağı ekleyip karıştırın.

Afiyet olsun!

9. Kaşar Peynir Kızartması Tarifi

Malzemeler:

  • Tuzlu ya da lor peyniri ya da kaşar peyniri (veya mozzarella peyniri) dilimleri (isteğe bağlı baharatlar)

Yapılışı:

  1. Peynir dilimlerinin her iki tarafına da baharatlar serpin. İsteğe bağlı olarak un ya da galeta unu da bulayabilirsiniz.

Peynir dilimlerini tavada kızarttıktan sonra sıcak servis edin.

10. Avokadolu Frittata Tarifi

Malzemeler:

  • Zeytinyağı (veya tereyağı)
  • Sucuk (veya salam) dilimleri, biber, mantar (isteğe bağlı diğer sebzeler) (isteğe bağlı baharatlar)

Yapılışı:

  1. Sucukları kavurun, biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. İsteğe bağlı olarak diğer sebzeleri de ekleyebilirsiniz.

Kavurduğunuz harcı fırın kabına alın ve yumurtaları çırparak üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Avokadoyu dilimleyip üzerine limon suyu sıkıp servis tabağına alın.
Üzerine pişen yumurtalı harcı koyup sıcak servis edin.

11. Tost Peynir Mücver Tarifi

Malzemeler:

  • Tost peynir çeşitlerinden (kaşar, beyaz peynir, lor peyniri vb.) rendelenmiş peynirler (isteğe bağlı diğer sebzeler)

Mücver için;

  • Taze soğan, dereotu, maydanoz, yumurta, kabartma tozu un, tuz, karabiber

Mücver için tüm malzemeleri bir kaba alın ve karıştırın.
Mücver harcından bir kepçe alıp tavada kızartın.
Mücverlerin bir tarafını çevirdikten sonra üzerine rendelenmiş peynirleri serpin.
İsteğe bağlı olarak dilerseniz mantar ya da sucuk da ekleyebilirsiniz.
Kızaran tarafını da çevirip diğer tarafını da pişirin.
İsteğe bağlı olarak soslu yoğurt ya da domates sosu ile servis edebilirsiniz.

12. Çırbala Tarifi

Malzemeler:

  • Beyaz peynir, lor peyniri (veya beyaz lor karışımı) yumurta, zeytinyağı (veya tereyağı), dereotu tuz, karabiber, pul biber

Beyaz peyniri çatalla ezin ve bir kaba alın.
Üzerine yumurta kırıp zeytinyağı ekleyip iyice çırpın.
Teflon tavaya dökün ve pişirin.
Pişen çırbalayı servis tabağına alın.

[Video için tıklayın!]
İsteğe bağlı olarak domates sosu ile servis edebilirsiniz.

[Video için tıklayın!]
İsteğe bağlı olarak yeşillikler ile servis edebilirsiniz.
Dilerseniz pide ekmeği de koyabilirsiniz.

[Video için tıklayın!]
Afiyet olsun!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top