Diyetisyen Nigar Altuğ’un Tavsiyeleriyle Sağlıklı Çiğköfte Tarifi

Çiğ köfte tarifi:

Sağlıklı çiğ köfte tarifi için öncelikle bulguru sıcak suda bekletin. Daha sonra ince bulguru soğan suyu ve domates suyu ile ıslatın. Islanan bulgurların içine biber salçası, isot, pul biber, nar ekşisi, limon suyu, soğan suyu, ıslatılmış ince bulgur, yeşillikler ve baharatları ekleyip yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra marul ve limon ile birlikte servis edebilirsiniz.


Çiğ köfte nasıl yapılır?

Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı soğan suyu
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1 çay kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • ½ çay bardağı soğan suyu
  • 5 dal taze soğan
  • 5 yaprak marul
  • 5 dal maydanoz
  • 5 dal nane
  • 3 adet domates

Yapılışı

  1. Bulguru sıcak su ile ıslatın.
  2. Bulgurun içine soğan suyu ve domates suyu ekleyin.
  3. Islanan bulgura biber salçası, domates salçası, nar ekşisi, limon suyu ve isot ekleyip yoğurun.
  4. Taze soğan, marul, maydanoz ve nane yapraklarını ince ince doğrayın.
  5. Yoğurma işlemi bittikten sonra yeşillikleri ekleyip yoğurmaya devam edin.
  6. Son olarak kimyon, karabiber, deniz tuzu ve pul biberi ekleyip yoğurun.
  7. Zeytinyağını ve limon suyunu ekleyip yoğurduktan sonra marul ile servis edin.

Diyet çiğ köfte kaç kalori?

Diyette olanlar çiğ köfte yi tercih ederken kalori değerlerine dikkat ediyor. Ortalama bir porsiyon (100 gram) çiğ köftenin kalori değeri yaklaşık olarak 140-150 kalori civarındadır. Ancak bu değer, kullanılan malzemelere ve tarifin spesifikine bağlı olarak değişebilir.


Diyet çiğ köfte nasıl yapılır?

Diyet için çiğ köfte tarifi yapmak oldukça kolaydır. Öncelikle bulguru sıcak suda bekletin. Sonrasında ince bulguru soğan suyu ve domates suyu ile ıslatın. Islanan bulgurun içine biber salçası, isot, pul biber, nar ekşisi, limon suyu, soğan suyu, ıslatılmış ince bulgur, yeşillikler ve baharatları ekleyip yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra marul ve limon ile birlikte servis edebilirsiniz.


Diyetisyen Nigar Altuğ’un Tavsiyeleriyle Sağlıklı Çiğköfte Tarifi

Çiğköfte Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:

  • 2 su bardağı ince bulgur,
  • 1 su bardağı sıcak su,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi,
  • 1 tatlı kaşığı soğan suyu,
  • ½ çay bardağı limon suyu,
  • 5 dal taze soğan,
  • 5 yaprak marul,
  • 5 dal maydanoz,
  • 5 dal nane,
  • 3 adet domates,
  • 1 çay kaşığı isot,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • 1 çay kaşığı kimyon,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu,
  • 1 çay kaşığı nar ekşisi,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Çiğköfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru sıcak su ile ıslatın.
  2. Bulgurun içine soğan suyu ve domates suyu ekleyin.
  3. Islanan bulgura biber salçası, domates salçası, nar ekşisi, limon suyu ve isot ekleyip yoğurun.
  4. Taze soğan, marul, maydanoz ve nane yapraklarını ince ince doğrayın.
  5. Yoğurma işlemi bittikten sonra yeşillikleri ekleyip yoğurmaya devam edin.
  6. Zeytinyağını ve limon suyunu ekleyip yoğurduktan sonra marul ile servis edin.

Diyetisyen Nigar Altuğ Kimdir?

Diyetisyen Nigar Altuğ; Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezundur. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde Yönetim ve Organizasyon alanında yüksek lisans eğitimini tamamlayan Altuğ, Acıbadem Maslak Hastanesi’nde diyetisyen olarak çalışmaya başladıktan sonra Liv Hospital Hastaneleri’nde görev almıştır. Altuğ’ın uzmanlık alanları arasında kilo yönetimi, spor beslenmesi ve çocuk beslenmesi yer almaktadır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top