Mercimek Çorbası Tarifi

Mercimek Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı mercimek

  • 1 adet soğan

  • 1 adet havuç

  • 1 adet patates

  • 2 diş sarımsak

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

  • 6 su bardağı su (veya et suyu)

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı pul biber

  • 1 tatlı kaşığı nane

  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan

  • 1 adet limon

  • Maydanoz (süslemek için)

Yapılışı:

  1. Mercimek çorbası için ilk olarak mercimekleri güzelce yıkayın ve süzün.

  2. Soğanı, havucu ve patatesi küçük küpler halinde doğrayın.

  3. Sarımsakları ince ince doğrayın.

  4. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, içine soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

  5. Kavrulan soğanlara havuç, patates ve sarımsak ekleyip birkaç dakika daha kavurun.

  6. Domates salçasını ekleyip sebzelerle özdeşleşene kadar kavurmaya devam edin.

  7. Yıkadığınız mercimekleri tencereye ilave edin ve birkaç dakika kavurun.

  8. Tuz, karabiber, pul biber, nane ve reyhanı ekleyip karıştırın.

  9. Suyu (veya et suyunu) ekleyin, çorbanızı kaynamaya bırakın.

  10. Kaynadıktan sonra kısık ateşte mercimekler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

  11. Çorbanızı ocaktan aldıktan sonra bir blender yardımıyla pürüzsüz hale getirin.

  12. İsteğe bağlı olarak çorbanızın kıvamını suyla açabilirsiniz.

  13. Servis yapmadan önce limonun suyunu çorbaya sıkın ve iyice karıştırın.

  14. Çorbanızı servis kasesine alın, isteğe bağlı olarak maydanozla süsleyin ve afiyetle yiyin!

Püf Noktaları:

  • Daha doyurucu bir çorba isterseniz içine yarım su bardağı ince bulgur ekleyebilirsiniz.

  • Çorbanızın daha kremalı olmasını isterseniz pişirme esnasında bir su bardağı süt ekleyebilirsiniz.

  • Mercimek çorbasının yanında dilimlenmiş limon ve taze maydanoz ikram edebilirsiniz.

  • Zeytinyağı yerine tereyağı kullanarak çorbanıza farklı bir tat katabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top