Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
-
1 su bardağı mercimek
-
1 adet soğan
-
1 adet havuç
-
1 adet patates
-
2 diş sarımsak
-
1 yemek kaşığı domates salçası
-
1 çay bardağı zeytinyağı
-
6 su bardağı su (veya et suyu)
-
1 tatlı kaşığı tuz
-
1 çay kaşığı karabiber
-
1 çay kaşığı pul biber
-
1 tatlı kaşığı nane
-
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
-
1 adet limon
-
Maydanoz (süslemek için)
Yapılışı:
-
Mercimek çorbası için ilk olarak mercimekleri güzelce yıkayın ve süzün.
-
Soğanı, havucu ve patatesi küçük küpler halinde doğrayın.
-
Sarımsakları ince ince doğrayın.
-
Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, içine soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
-
Kavrulan soğanlara havuç, patates ve sarımsak ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
-
Domates salçasını ekleyip sebzelerle özdeşleşene kadar kavurmaya devam edin.
-
Yıkadığınız mercimekleri tencereye ilave edin ve birkaç dakika kavurun.
-
Tuz, karabiber, pul biber, nane ve reyhanı ekleyip karıştırın.
-
Suyu (veya et suyunu) ekleyin, çorbanızı kaynamaya bırakın.
-
Kaynadıktan sonra kısık ateşte mercimekler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
-
Çorbanızı ocaktan aldıktan sonra bir blender yardımıyla pürüzsüz hale getirin.
-
İsteğe bağlı olarak çorbanızın kıvamını suyla açabilirsiniz.
-
Servis yapmadan önce limonun suyunu çorbaya sıkın ve iyice karıştırın.
-
Çorbanızı servis kasesine alın, isteğe bağlı olarak maydanozla süsleyin ve afiyetle yiyin!
Püf Noktaları:
-
Daha doyurucu bir çorba isterseniz içine yarım su bardağı ince bulgur ekleyebilirsiniz.
-
Çorbanızın daha kremalı olmasını isterseniz pişirme esnasında bir su bardağı süt ekleyebilirsiniz.
-
Mercimek çorbasının yanında dilimlenmiş limon ve taze maydanoz ikram edebilirsiniz.
-
Zeytinyağı yerine tereyağı kullanarak çorbanıza farklı bir tat katabilirsiniz.