Muzlu Diyet Tatlı Tarifleri

1. Muzlu Diyet Puding Tarifi

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt

  • 1 tatlı kaşığı toz agar agar

  • 1 adet olgun muz

  • 2 tatlı kaşığı bal

  • Yarım yemek kaşığı nişasta

  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Yapılışı

  1. Sütü ve agar agarı karıştırın ve kaynatın.

  2. Nişasta ve balı ayrı bir kapta karıştırın, ardından kaynayan süte ekleyin.

  3. Muzun yarısını pudingin içine, diğer yarısını da süslemek için dilimleyin.

  4. Vanilyayı ekleyip 5 dakika daha pişirin.

  5. Pişen pudingi kaselere dökün ve muz dilimleriyle süsleyin.

  6. Buzdolabında 2 saat bekletin.

Porsiyon Başına Besin Değerleri

  • Kalori: 122 kcal

  • Karbonhidrat: 26 g

  • Protein: 4 g

  • Yağ: 0 g

2. Muzlu Diyet İrmik Helvası Tarifi

Malzemeler

  • 2 su bardağı süt

  • 1 su bardağı irmik

  • 1 adet olgun muz

  • Yarım su bardağı toz şeker

  • Yarım paket vanilya

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

  • Yarım çay bardağı su

Yapılışı

  1. İrmik helvasını yapacağınız tencereye tereyağını ve sıvı yağı ekleyin.

  2. İrmiği ekleyip kısık ateşte kavurun.

  3. Şeker, süt, su ve vanilyayı ayrı bir kapta karıştırın ve kaynatın.

  4. Kavrulan irmiğin üzerine şekerli sütü dökün ve karıştırın.

  5. Muz püresi haline getirilip tencereye eklenir ve karıştırılır.

  6. Helva kısık ateşte göz göz olana kadar pişirilir.

  7. Pişen helva, servis tabağına alınarak istenilen şekilde süslenir.

Porsiyon Başına Besin Değerleri

  • Kalori: 170 kcal

  • Karbonhidrat: 28 g

  • Protein: 5 g

  • Yağ: 4 g

3. Muzlu Diyet Cupcake Tarifi

Malzemeler

  • 1 adet olgun muz

  • 2 adet yumurta

  • Yarım su bardağı yoğurt

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

  • Yarım paket vanilya

  • Yarım su bardağı esmer şeker

  • Yarım su bardağı yulaf unu veya normal un (gluten intoleransınız varsa yulaf unu tercih edilebilir)

  • Bitter çikolata (isteğe bağlı)

Yapılışı

  1. Fırını 180 dereceye ayarlayın.

  2. Olgun muzu ezin, üzerine yumurta, yoğurt ve sıvı yağı ekleyin.

  3. Karışıma esmer şekeri, yulaf ununu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin.

  4. Hamuru muffin kalıplarına dökün, isterseniz üzerine bitter çikolata parçaları ekleyin.

  5. Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

  6. Soğuduktan sonra servis yapın.

Porsiyon Başına Besin Değerleri (1 adet)

  • Kalori: 92 kcal

  • Karbonhidrat: 13 g

  • Protein: 3 g

  • Yağ: 3 g

4. Muzlu Diyet Bisküvi Tarifi

Malzemeler

  • 2 adet olgun muz

  • Yarım su bardağı yulaf ezmesi (gluten intoleransı olanlar için yulaf ezmesi)

  • Yarım su bardağı hindistan cevizi

yarim

yarim

yarim – yarim – yarim

yarim

yarim

yarim – yarim – yarim

yarim

yarim

yarim – yarim – yarim

daha fazla secenek icin bakabilirsin

yarim

yarim

yarim – yarim – yarim

daha fazla secenek icin bakabilirsin

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi –

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi –

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi –

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi –

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi –

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi –

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi –

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi –

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi –

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi –

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi –

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi –

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi –

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi –

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi –

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi –

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi

gluten intoleransi olanlar icin yulaf ezmesi –

gluten intolerANSIolanlaricinyolufezmesidir.

hindistan cevizi rendesi (isteğe bağlı)

Yapılışı

  1. Fırını 180 dereceye ayarlayın.

  2. İki muzu bir kase içinde ezin.

  3. Muzu yiyenler için hindistan cevizi rendesini ekleyebilirsiniz.

  4. Yulaf ezmesini de ekleyip karıştırın.

  5. Hamur kıvamına gelen karışımı fırın tepsisine dökün ve yayın.

  6. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

  7. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Porsiyon Başına Besin Değerleri (1 adet)

  • Kalori: 70 kcal

  • Karbonhidrat: 12 g

  • Protein: 2 g

  • Yağ: 0 g

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top