Diyet Dostu Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Diyetisyen Didem Şekerel Akın’ın tarifi:

Bulgur, yüksek lif içeriği sayesinde tokluk hissi sağlarken, vücuda enerji veren kompleks karbonhidratlar içerir. Aynı zamanda demir, magnezyum, vitamin B6 ve niasin gibi önemli vitamin ve mineralleri barındırır.

PORCIÓN: 4 kişilik
HAZIRLIK SÜRESİ: 15 dakika
PİŞİRME SÜRESİ: 20 dakika

Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet küçük havuç
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1/2 demet taze soğan
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Yapılışı

  1. Bulguru yıkayıp süzün. Tüm sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın.
  2. Zeytinyağını derin bir tencereye alın. Soğanı ilave edip pembeleşene kadar kavurun.
  3. Kırmızı ve yeşil biberleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
  4. Havuçları ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Ardından domatesleri ve salçayı ekleyip karıştırın.
  5. Bulguru ekleyip birkaç dakika kavurun. Tuzunu, baharatlarını ve sıcak suyu ekleyin.
  6. Pilavın üzerini düzeltip kısık ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra ocaktan alıp demlenmeye bırakın.
  7. Üzerine ince doğranmış maydanoz ve taze soğanı serpip karıştırdıktan sonra sıcak servis yapın.

Nutritional Values

  • Calories: 151 kcal
  • Saturated Fat: 0 g
  • Sugar: 4 g
  • Protein: 5 g
  • Sodium: 361 mg
  • Total Carbohydrate: 30 g

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top